Në fokus

November 14, 2020 | 8:16

Kujdesuni për njerëzit e fortë, ata janë shumë më të pambrojtur se të dobëtit

Njerëzit e fortë nuk janë përgjegjës për veten e tyre. As për të dashurit e tyre. Ata janë përgjegjës për të gjithë botën që ka rënë në orbitën e tyre. Për shkak se forca tërheq vetveten, kjo është ajo që thonë fizikantët dhe ata dinë se çfarë thonë.

Njerëzit e fortë nuk janë aspak më të shëndetshëm ose më të fortë se gjithë të tjerët. Ata thjesht e dinë me siguri se nuk kanë të drejtë të kalojnë dhe të vdesin nëse dikush varet prej tyre. Njerëzit e fortë janë shumë të vetmuar, janë shumë më të pambrojtur se të dobëtit. Gjatë një uragani, tyta fleksibël përkulet ndërsa pisha thyhet dhe vdes përgjithmonë, thonë kinezët.

Gjatë një sulmi në zemër, ata janë në gjendje të hidhen në ujë, të notojnë drejt një fëmije që po mbytet, ta nxjerrin atë në breg, të sigurohen që ai nuk është më në rrezik dhe vetëm atëherë mund të shkëputen. Kjo është ajo që thonë mjekët dhe ata kanë parë shumë më tepër mrekulli në jetën e tyre sesa fizikantët dhe kinezët së bashku. Njerëzit e fortë janë gjithashtu shumë të vetmuar.

Ata nuk duan askënd pranë tyre. Ata janë vetëm. A janë të fortë, apo jo? Askujt nuk i shkon ndërmend se edhe ata janë të lënduar, të frikësuar, vetëm, të trishtuar.

Njerëzit e fortë dhe të heshtur ecin në tokë. Me ta nuk është gjithmonë e lehtë, e këndshme, e rehatshme, por e besueshme. Këta janë ata që të vijnë gjithmonë në ndihmë në momentin e fundit. Kujdesuni për njerëzit e fortë.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top