FB

April 8, 2021 | 9:05

5 gabimet që duhen shmangur në fillim të një marrëdhënieje

Fillimi i një marrëdhënie të re është një fazë shumë delikate, kështu që do të jetë mirë të shmangni bërjen e disa gabimeve të zakonshme. Një histori e re dashurie na bën të ngazëllyer por dyshimet dhe hezitimet mund ta komplikojnë këtë moment idilik. Gjeni cilat gabime do të ishte më mirë t’i shmangni në fillim të një marrëdhënieje romantike.

Histori e re dashurie? Ja gabimet që nuk duhet të bëni…

Në fillim të një historie të re, ne jemi të lumtur dhe shumë të dashuruar, ky entuziazëm mund të na bëjë të bëjmë hapa të gabuar që mund të keqinterpretohen nga partneri. Tregoni kujdes që t’i shmangni këto gabime klasike:

  1. Të qenit shumë perfekt

Në fillim doni t’i tregoni më të mirën tuaj, gjithmonë pozitiv dhe të lumtur, duke u kujdesur deri në detaje. Mos harroni se nuk do të jeni gjithmonë në gjendje të luani rolin e një gruaje të përsosur, mos kini frikë të tregoni edhe anën më të keqe të karakterit tuaj, defekte, vese, gjithçka që është pjesë e paketës, mos vishni një maskë, mbani mend që jo të gjithë i vlerësojnë surprizat dhe në një moment të gjithë do të dilni.

  1. Të qenët tepër mohues

Asnjëherë mos i fshihni mendimet tuaja edhe kur ato janë të ndryshme nga ato të tijat, kënaqësia e tij do t’ju shkaktojë vetëm zhgënjim. Ju nuk duhet të bini domosdoshmërisht dakord për gjithçka, thjesht duhet të gjeni kompromise.

  1. Planifikimi shumë shpejt për të ardhmen

Shkoni lehtë në planet. Edhe nëse keni pritje të mëdha, jepini kohë kohës. Secili çift duhet të kalojë faza specifike përpara se të kuptojnë nëse janë në gjendje ose jo të ndajnë projektin e jetës së bashku. Merrni kohë për të vlerësuar këtë marrëdhënie tuajën, mos u hidhni me ngut në krahët e mrekullueshëm të dashurisë së përhershme. Mundohuni të njiheni mirë, të kuptoni njëri-tjetrin, të jeni të vetëdijshëm për gjërat që doni për njëri-tjetrin. Keni mjaft kohë për të përmbushur ëndrrën tuaj të dashurisë.

  1. Të jetosh shumë në simbiozë

Shpesh ne jemi aq mirë së bashku saqë nuk do të dëshironim kurrë të ndaheshim nga tjetri dhe kjo është mënyra se si përfundojmë të biem në varësi emocionale dhe të mos jemi më në gjendje të jetojmë pa gjysmën tonë në krah. Mundohuni të mos jeni shumë të varur nga ai dhe mbani varësinë tuaj, e cila është një shenjë e shkëlqyeshme tërheqëse.

  1. T’i besojmë shumë tjetrit

Dashuria është çështje besimi, por duhet të keni parasysh se besimi fitohet me kalimin e kohës dhe se ndjenjat shpesh turbullojnë gjendjen reale të gjërave. Ne duhet të jemi vigjilentë dhe të mos mashtrohemi nga ndjenjat për të kuptuar nëse vërtet mund t’i besojmë partnerit.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top