FB

July 24, 2021 | 8:10

5 gjëra që nuk duhet t’ia thoni dikujt që është ndarë

Kur një histori mbaron është shumë e vështirë të gjesh fjalë që mund të ngushëllojnë. Është një zi dhe si i tillë duhet të ripunohet. Për këtë arsye ka disa gjëra që nuk duhet t’i lini të ndodhin me ata që po e përjetojnë këtë dhimbje. Pra, nëse një mik i ngushtë po kalon ose ka kaluar një ndarje të dhimbshme, këtu janë pesë gjëra që nuk duhet t’ia thoni:

Kalojeni! Kush ju jep të drejtën t’i tregoni dikujt se kur duhet të kapërcejnë një ndarje? Ndërsa ndarja e tyre mund të mos duket si një punë e madhe për ju, marrëdhënia do të thoshte diçka për ta. Si mik, ju duhet t’i jepni hapësirë dhe kohë për t’u pikëlluar në fund të historisë.

Do të gjeni dikë tjetër shumë shpejt. A e keni menduar ndonjëherë idenë e çmendur që mund të mos jeni të interesuar të gjeni dikë tjetër? Gjithashtu, si e dini nëse do të jetë për “pak kohë”.

A mendoni se do të ktheheni së bashku? Edhe nëse ata po mendojnë të rikthehen së bashku, nuk është puna juaj. Sigurisht, të gjithë kemi menduar të kthehemi te ish-ët tanë, por marrëdhënia nuk funksionoi për një arsye, apo jo? Pra, është më mirë të mos flasësh për të.

Edhe unë do të doja të isha beqare. Me të vërtetë? T’i thuash dikujt që sapo ka dalë nga një lidhje se edhe ti do të doje të ishe beqar është si të fërkosh kripë në plagët e tij. Nëse miku juaj ka dalë nga një marrëdhënie serioze që ka zgjatur me vite, atëherë duhet të kuptoni se ai ndoshta ka frikë dhe është shumë i mërzitur që është vetëm.

Unë e di se çfarë jeni duke kaluar. Sigurisht, ju me të vërtetë mund të besoni se e dini saktësisht se çfarë po kalon, por nuk jeni ai apo ajo. Nëse doni të shmangni qortimin, shmangni fraza të caktuara.

 

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top