FB

February 23, 2021 | 8:30

6 pyetje që ju ndihmojnë të ndërtoni intimitetin emocional në marrëdhënien tuaj

Ju dhe partneri juaj caktoni kohë për të qenë vetëm së bashku. Ju shkoni në një takim, organizoni një fundjavë larg së bashku, ose ndoshta shpenzoni 45 minuta thjesht për të ecur nëpër lagje. Por më pas, ndërsa hyni në këtë kohë të rezervuar për lidhje, ju vështroni njëri-tjetrin duke menduar: “A nuk duhet të kemi më shumë për të folur?”

Është një problem i përjetuar nga çiftet në të gjitha fazat: të porsamartuar, ata që kanë jetuar së bashku me vite, ata që kanë qenë së bashku për dekada. Atëherë, si mund ta ringjallni shkëndijën e bisedës? Këtu janë gjashtë pyetjet që ju ndihmojnë të afroheni ju dhe partneri.

  1. Çfarë po ndodh me të vërtetë?

Kjo është një ftesë për ta çuar bisedën tuaj një nivel më të thellë, një ftesë që partneri juaj të flasë për sfidat, betejat dhe fitoret për të cilat mund të mos dini gjë.

  1. Cila është ajo gjë për të cilën ndiheni krenarë?

Humbja në rrjedhën e vrullshme të jetës së përditshme është aftësia për të folur për arritje të vogla por kuptimplota në shtëpi, në punë ose në jetën familjare. Përfitimi i shtrimit të kësaj pyetjeje është kuptimi. Ju ndihmon ju dhe partneri juaj të shihni më qartë kontributet e njëri-tjetrit dhe të dëshmoni pasionin tuaj për gjërat që ju interesojnë më shumë.

  1. Cili mendim ju streson?

Shumica prej nesh ka të paktën një mendim stresues që vërtitet në mendjet tona në çdo kohë. Shprehja e tij partnerit dhe dëgjimi i tyre, jo vetëm që do t’ju afrojë, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të lironi kontrollin e këtyre mendimeve.

  1. Çfarë ndryshimi keni bërë në vetvete që mund të mos e kem vënë re?

Këtu është një ftesë për secilin prej jush për të parë më qartë disa nga ndryshimet që mund të keni humbur në mes të kaosit të jetës. Jeta lëviz aq shpejt sa është e lehtë të humbasësh këto ndryshime. Ndarja e tyre ju drejton një ftesë për të ndihmuar mbështetjen e njëri-tjetrit në ndryshime.

  1. Cila është diçka që doni ta bëni, por nuk e keni realizuar ende?

Kjo pyetje sjell me vete një kuptim të rritur të njëri-tjetrit dhe një mundësi për të mbështetur njëri-tjetrin në bërjen e një ndryshimi në jetën tuaj.

  1. Cilat janë tre gjërat për jetën tonë së bashku, për të cilat ju jeni mirënjohës?

Pyetja klasike e mirënjohjes. Shkenca për këtë është e qartë: Thjesht zhvendosja e vëmendjes në disa gjëra për të cilat jeni mirënjohës është një mënyrë e thjeshtë për të përjetuar mirëqenie dhe lumturi. Provojeni vetë duke e bërë këtë pyetje. Nëse mund ta ktheni këtë pyetje në një zakon të rregullt, mund të filloni të vëreni një zhvendosje në tonin e bisedave tuaja, nga stresi dhe shqetësimi i përditshëm në një këndvështrim më të rrumbullakosur të jetës tuaj së bashku.

 

 

Burimi / https://www.mindful.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top