FB

June 16, 2021 | 11:28

8 tipare që do t’ju bëjnë një grua me vlerë të lartë

Koncepti i gruas me vlerë të lartë ishte ende një mister për mua jo shumë kohë më parë. Unë mund të shihja se kishte gra që tërhiqnin burrat si bletët dhe të tjera që luftonin për të tërhequr vëmendjen e një burri. Unë mund të shihja se kishte gra që trajtoheshin si mbretëresha ndërsa të tjerët trajtoheshin sikur nuk kishin rëndësi.

E dija që nuk ishte gjithnjë e lidhur me bukurinë ose rininë, sepse disa ishin tepër të bukura, por jo mjaft të suksesshme me burrat. Kështu që ia bëra vetes këtë pyetje. Çfarë e bën një grua një vlerë të lartë në sytë e burrave? Cilat janë tiparet e një gruaje me vlerë të lartë?

Në këtë postim në blog, unë do të zbuloj mitin e gruas me vlerë të lartë dhe do t’ju jap 8 tiparet kryesore të saj në mënyrë që edhe ju të filloni udhëtimin tuaj për t’u bërë një grua me vlerë të lartë.

Sa perceptohen gratë me vlera të larta nga burrat

Unë kam qenë gjithmonë mike e mirë me djemtë (duke pasur një prirjen time të natyrshme për të pasur miq meshkuj) dhe kështu kaloj shumë kohë rreth burrave dhe kam një shans të vëzhgoj mjaft sjellje të tyre rreth grave në përgjithësi dhe rreth atyre që quhen gra me vlera të larta.

Shpesh, nuk mund të them gjithmonë nëse një grua ka vlerë të lartë vetëm duke e parë atë, por unë do ta dija atë nga ndryshimi i papritur i qëndrimit që do të ndodhte tek këta burra ndërsa hasin një grua të tillë. Ata befas bëhen shumë të sjellshëm, duan ta ndihmojnë, duan t’i shërbejnë dhe thjesht duan të shihen prej saj. Unë do të shihja një përzierje admirimi, dëshire dhe frikësimi në sytë e tyre kur hasnin një grua me vlerë të lartë.

Një përfundim naiv në të cilin të gjithë mund të hidheshim do të ishte se gratë e bukura janë ato që trajtohen kështu, por më besoni kam hasur mjaft femra me vlerë të lartë dhe ju them që nuk është pamja, megjithëse pamja kontribuon në të, por gratë me vlerë të lartë janë tërheqëse për burrat përtej pamjes së tyre. Thjesht ka një aureol rreth tyre.

Gjithmonë më intrigonte dhe vërtet doja të kuptoja se çfarë i bën këta burra kaq të çmendur për gratë me vlerë të lartë. Pas vitesh vëzhgimi të vëmendshëm, mendoj se e kam gjetur. Unë e kuptova që ajo që meshkujt me të vërtetë dëshirojnë janë gratë që përmbushin fantazitë e tyre… dhe thjesht ndodh që gratë me vlera të larta të përmbushin shumë nga këto fantazi (shumica e të cilave janë pa ndjenja).

Kur bëhet fjalë për gratë, shumica e burrave kanë çuditërisht të njëjtat fantazi të cilat formohen nga ëndrrat e fëmijërisë, por edhe nga instinktet e tyre si burra. Ata duan të jenë heroi i dikujt, të mësojnë më shumë për instinktin e heroit. Ata duan të jenë mbrojtës dhe duan të garojnë dhe të fitojnë. Ndodh që një grua me vlerë të lartë mishëron të gjitha këto fantazi në të njëjtën kohë.

Cili është kuptimi i një gruaje me vlerë të lartë?

Le ta kuptojmë drejt, njerëzit nuk kanë lindur me vlerë të lartë ose të ulët… kështu që nuk është diçka me të cilën kanë lindur këto gra. Ky postim shpjegon se kuptimi i një gruaje me vlerë të lartë ka të bëjë me mendësinë dhe qëndrimin e saj dhe shumë pak me pamjen me të cilën ajo ka lindur.

Cilat janë tiparet kryesore të një gruaje me vlerë të lartë?

Pa zhurmë të mëtejshme, këtu janë 8 tiparet kryesore që do t’ju bëjnë një grua me vlera të larta

  1. Një vetëvlerësim i fortë nga brenda

Një grua me vlerë të lartë e di vlerën e saj. Ajo rrezaton besim dhe vetëvlerësim dhe njerëzit tërhiqen prej saj nga një forcë e padukshme që vjen nga brenda. Ajo nuk e merr kuptimin e saj të vetvetes nga gjërat e jashtme si statusi i saj shoqëror ose marrëdhënia e saj apo suksesi, por përkundrazi nga mënyra se si ndihet për veten e saj dhe vlera që i sjell asaj dhe njerëzve përreth saj.

Për shembull, ajo mund të humbasë punën e saj në një kompani të nivelit të lartë, por prapëseprapë vazhdon të jetë një shoqe e mirë, një vajzë e mirë dhe të ndihet shumë mirë me veten… puna është një gjë e jashtme tek e cila ajo kurrë nuk u mbështet për të përcaktuar se kush është ajo si person.

Një grua me vlerë të lartë është e vetëdijshme për vlerën e saj dhe nuk kërkon vërtetim nga askush përveç vetes së saj. Ajo i mirëpret kritikat pasi nuk dëmton ndjenjat e saj, por i jep asaj një mundësi të rritet dhe të përmirësohet. Kështu që këshilla numër një për ju është që të filloni transformimin tuaj në një grua me vlerë të lartë, duke punuar në vetëvlerësimin tuaj të brendshëm.

  1. Vetëdashja

Mund të jesh një grua me vlera të larta vetëm nëse e mbush veten me dashuri. Pra, shumë gra nuk e kanë idenë se vuajnë nga një mungesë dashurie… duke mos kuptuar se është burimi i shumë telasheve të tyre. Ato vazhdimisht kërkojnë dashuri në sytë e të tjerëve kur përgjigja qëndron brenda vetes. Të duash veten në një mënyrë të shëndetshme nuk është egoizëm, por është absolutisht e nevojshme.

  1. Ajo ka një jetë

Një grua me vlerë të lartë nuk është duke pritur një burrë që të ketë një jetë. Në fakt ajo nuk e pret atë për asgjë. Ajo ka ambiciet dhe ëndrrat e veta dhe po punon drejt tyre. Ajo është gjithnjë e zënë me planifikimin e gjërave për të bërë, ose duke kaluar kohë me miqtë dhe familjen, ose të gjejë kohë për t’u kujdesur për veten e saj.

Burrat nuk i vlerësojnë gratë që janë gjithmonë të disponueshme. Ju nuk duhet të keni plane për të marrë përsipër botën në mënyrë që të jeni një grua e zënë, e rëndësishme është që të mos keni të gjithë vëmendjen tek burri juaj.

  1. Ajo ka standarde dhe nuk vendos për më pak se ato që meriton

Një grua me vlerë të lartë ka standarde dhe ajo i përmbahet atyre. Të kesh standarde dhe t’i ndjekësh ato është thelbësore për vetëvlerësimin tënd sepse me të vërtetë je duke e vendosur veten të parin kur vendos standardet. Është në natyrën njerëzore të përfitosh nga njerëzit që mund të pranojnë gjithçka dhe burrat nuk bëjnë përjashtim.

Një grua me vlerë të lartë e di se çfarë dëshiron dhe është e gatshme të largohet nëse nuk e merr atë. Standardet e saj janë më të rëndësishme se çdo burrë apo marrëdhënie. Ajo është e gatshme të bëjë kompromis për marrëdhënien, por jo për standardet e saj. Arsyeja që kaq shumë gra ose nuk kanë standarde ose i heqin ato shumë shpejt sapo të gjejnë dikë është thjesht sepse nuk e duan veten aq sa duhet.

Ato kanë aq shumë nevojë për dashurinë e burrit, saqë janë të gatshme të pranojnë gjithçka në mënyrë që ta marrin atë. Kështu që çelësi për t’iu përmbajtur standardeve tuaja dhe për të gjetur dikë që iu plotëson vërtet është të duash më parë veten.

Në praktikë, duhet të vendosni standardet tuaja para se të hyni në ndonjë marrëdhënie dhe t’i lini ato të bëhen të njohura herët. Ju gjithashtu duhet të keni kufij të qartë që jeni gati të zbatoni ose lini nëse këto kufij nuk respektohen. Jini të gatshëm të largoheni nëse standardet nuk përmbushen. Ju duhet të mbani në jetën tuaj vetëm njerëz që ju respektojnë ju dhe standardet tuaja. Dhe mos bëni gabim duke u përpjekur të ndryshoni burrin tuaj për të përmbushur standardet tuaja. Ju vetëm do të merrni zhgënjimin dhe hidhërimin prej tij, sepse askush nuk ndryshon nëse nuk dëshiron vërtet.

  1. Ajo nuk kërkon një djalë që të ta plotësojë

Një grua me vlerë të lartë nuk ka nevojë për një burrë që ta plotësojë atë nëse është në një lidhje apo beqare. Ajo është e kompletuar në vetvete dhe po kërkon një partner. Kjo është arsyeja pse ajo nuk është në nxitim ose kërkon dëshpërimisht dikë, sepse nuk ka frikë të mbetet vetëm. Ajo kënaqet të jetë beqare pasi e sheh ideale që të lidhet me veten, të reflektojë mbi gabimet e saj dhe të përjetojë gjëra të reja. Ajo bëhet edhe më tërheqëse për burrat gjatë procesit kur një grua me vlerë të lartë hyn në një marrëdhënie me një burrë që e plotëson atë.

Ajo e bën atë të ndihet i nevojshëm (kjo nuk do të thotë që ajo ka nevojë për të dhe ajo nuk do të mbijetojë pa të, por ajo e di se një mënyrë për t’i shprehur dashurinë atij është ta bëjë atë të ndihet i nevojshëm dhe i dobishëm). Në fund të ditës, burrat nuk tërhiqen vërtet nga gratë e dëshpëruara që kanë nevojë për një burrë për t’i shpëtuar nga kjo botë “mizore”, por në të njëjtën kohë ata nuk do të qëndrojnë në një marrëdhënie ku nuk ndihen të nevojshëm dhe të kërkuar.

  1. Feminiteti

Për të qenë një grua me vlerë të lartë, duhet të jesh femërore kur je me burrin tënd. Dhe vini re se unë jam duke thënë “Kur të jesh me burrin tënd”.

Kjo sepse secila prej nesh ka disa anë femërore dhe mashkullore, kështu që ju nuk keni nevojë të shtypni të gjitha anët tuaja mashkullore në mënyrë që të jeni një grua me vlera të larta. Në fakt ju keni nevojë për energjinë tuaj mashkullore në mënyrë që të mbijetoni në një botë gjithnjë e më konkurruese, por në marrëdhënien tuaj, ju duhet të mësoni se si të kaloni në anën tuaj femërore.

Në një marrëdhënie, një burrë mashkullor është duke kërkuar të kundërtën e tij, e cila është një grua femërore. Një burrë dëshiron një grua të butë, të kujdesshme dhe ushqyese të cilën mund ta humbasë vetë. Ai po kërkon gjithashtu gruan që mund të mbrojë dhe të kujdeset sepse kjo e bën atë të ndihet burrë. Kur dorëzoheni në anën tuaj femërore, ju bëheni të parezistueshme ndaj burrave dhe kjo është një karakteristikë kryesore e një gruaje me vlerë të lartë.

  1. Ajo nuk ndjek një burrë

Një tipar kryesor i gruas me vlerë të lartë është se ajo kurrë nuk ndjek një burrë nëse ai largohet prej saj dhe ky rregull nuk vlen vetëm për burrat, por për këdo në jetën e saj. Nëse dikush largohet nga ju… pa marrë parasysh se çfarë thotë ai “i duhet pak kohë” ose “nuk është i sigurt për marrëdhënien tuaj” ose “nuk jeni ju, ju jeni i shkëlqyeshëm, problemi është tek ai, ai nuk është mjaft i mirë për ty” dhe lista vazhdon dhe vazhdon… mos e ndiq atë.

Mësoni si të mos dëgjoni atë që thonë burrat, pasi shumë prej tyre nuk kanë guximin të jenë të sinqertë dhe t’ju tregojnë se si ndihen vërtet për ju. E vërteta është se ai thjesht nuk është aq i interesuar sa të jetë me ju, ose ai tashmë e di që ju nuk jeni ai, ose mendon se nuk jeni mjaft i mirë për të. Kështu që një grua me vlerë të lartë kupton menjëherë se çfarë do të thotë me të vërtetë dhe thjesht vazhdon përpara. Ajo e di që nuk mund të pëlqehet nga të gjithë dhe se do të hasë burra që mbase nuk do ta pëlqejnë vërtet dhe ajo është në rregull me të.

  1. Ajo është një qenie njerëzore që kujdeset për të tjerët

Një grua me vlerë të lartë është një qenie njerëzore me vlerë të lartë në përgjithësi. Ajo është një person i mirë që kujdeset për të tjerët dhe i trajton ata ashtu si sillet me veten e saj. Ajo është e mirë dhe bujare me kohën dhe energjinë e saj. Ajo tregon ndjeshmëri ndaj njerëzve përreth saj dhe u ofron ndihmë kur mundet. Natyrisht ajo do të kujdeset për burrin e saj dhe do të presë të njëjtën gjë nga ai. Kështu që mësoni si të jeni më empatikë ndaj të tjerëve. Nuk ka asgjë më të shëmtuar sesa një grua egoiste e përqendruar te vetja.

 

 

Burimi / https://www.fromwithin.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top