Në fokus

July 22, 2020 | 8:57

A është sëmurur edhe globalizimi?

Sipas Organizatës Botërore të Tregtisë, tregtia globale pritet të bjerë midis 13% dhe 32% në vitin 2020, ndërsa OECD pret që investimet e huaja të bien me më shumë se 30% dhe IATA parashikon një tkurrje prej 54% të udhëtimeve ajrore. Megjithatë lëvizja e lirë e kapitalit, në rrënjë të fenomenit të globalizmit, nuk duket se është prekur.

“Sfida e re e OBT-së. Pas pandemisë, ne nuk do të jemi në gjendje të shkojmë drejt de-globalizimit, as drejt një globalizimi të dytë dhe pa kontroll. Mbetet opsioni i tretë: të reformojmë tregtinë me kushte të reja për të balancuar marrëdhëniet midis shteteve.”

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top