FB

June 9, 2021 | 8:10

Bashkë në çdo vështirësi, kjo është rruga për të kapërcyer krizën në çift

Marrëdhënia mund të na vendosë përpara sfidave vërtet kërkuese që përfshijnë gjithë ekzistencën tonë dhe nuk është e pazakontë të gjesh veten në momente shumë të vështira, pa ditur si të vazhdosh, duke qëndruar me frikën për të parë diçka të shkatërruar në mënyrë të pashmangshme, në të cilën ka qenë gjithë angazhimi dhe energjia e tyre, për shkak të keqkuptimeve që duken të pakapërcyeshme.

Duhen dy për të zbuluar të vërtetën: një që e shpreh atë dhe një tjetër që e kupton atë. Khalil Gibran

Me këtë rrugë, të rënë në respekt të plotë të individualitetit të të dyve, do të merrni:

  • një rizbulim të vërtetë të tyre nga individët, i cili manifestohet me një rrjedhë limfatike jetësore për veten e tyre dhe për marrëdhënien
  • një rikuperim të kuptimit dhe drejtimit të marrëdhënies tuaj

Dashuria është mekanizmi më i fuqishëm i mbijetesës për speciet njerëzore dhe na udhëzon të lidhemi emocionalisht me disa individë të tjerë të çmuar që na ofrojnë një strehë të sigurt nga stuhitë e jetës, dashuria na mbron dhe e bën këtë që të jemi në gjendje të përballemi me uljet dhe ngritjet e ekzistencës.

Nevoja jonë për t’u mirëpritur, kuptuar dhe mbrojtur është e shkruar në gjenet tona dhe të qenit në gjendje ta plotësojmë këtë nevojë na bën njerëz të ekuilibruar dhe të lumtur. Për këtë arsye, dashuria duhet të vendoset përsëri në qendër të marrëdhënies në mënyrë që të na japë atë që na bën të gjallë dhe që na motivon të vazhdojmë të angazhohemi në të.

Të kërkosh ndihmë për të rikuperuar marrëdhëniet nuk është çnderim, përkundrazi një simptomë e mençurisë së madhe duke pasur parasysh vlerën e madhe të asaj që rrezikohet brenda çiftit.

 

 

 

Burimi / https://mariacristinaerrani.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top