FB

June 15, 2021 | 9:28

Çdo burrë vdes të dëgjojë këto 13 gjëra nga gruaja e tij

Burrat besohet të jenë më pak emocionalë sesa gratë. Është thënë se ata mund të bëjnë pa një shfaqje të jashtme të dashurisë. Epo, ne jemi mësuar të mos jemi ekspresivë. Por nëse i njihni këto gjëra të vogla tek ne, do të thotë bota për ne:

 1. Të qenit i pashëm

Ne duam të komplimentojmë partnerët tanë dhe t’u themi atyre sa të bukur janë. Por ndonjëherë, vetëm fjala ‘e pashme’ e dërguar në rrugën tonë do të na bënte të ndiheshim të mahnitshëm. Na jep besimin që na nevojitet. Kur përpiqemi të dukemi mirë, kjo fjalë e thjeshtë mund ta bëjë të gjithë të vlefshme.

 1. Bërja krenare

Ne përpiqemi drejt ambicieve dhe synimeve. Ne mund të punojmë si mushka për të marrë atë që duam. Por e gjitha është jashtëzakonisht e lodhshme. Ne nuk ankohemi – kështu jemi. Por një siguri nga partneri ynë i dashur që i bëjmë ata krenarë mund të bëjë mrekulli. Lehtë mund të zbrazë të gjithë rraskapitjen dhe të na mbushë përsëri me fuqi të plotë.

 1. Vënë re ndryshimin

Burrat ndërtojnë trupat e tyre. Ne punojmë dhe përpiqemi të marrim ato abs dhe biceps të vështirë dhe të jemi më të aftë të mbrojmë ty dhe veten. Por ndërsa po ushqehemi shëndetshëm dhe po përpiqemi të bëhemi burra, motivimi ynë lëkundet. Një njoftim i thjeshtë i ndryshimit në fizikun tonë, vetëm një mirënjohje do ta përforcojë atë shtytje tek ne dhe do të na bëjë që të ushtrohemi më shumë.

 1. Të qenit në kërkim

Ne jemi gjithmonë duke bërë lëvizjen e parë. Kjo na bën të ndihemi sikur ne jemi ata që bëjmë gjithçka. Ne ju duam, por ndonjëherë, ne duam të jemi të dashur edhe nga ju. Pak iniciativë nga fundi juaj do të na siguronte se edhe ne jemi të kërkuar dhe kjo do të thotë bota për ne.

 1. Ju bën të ndiheni të mahnitshëm

Burrat duan të kënaqin gratë e tyre në të gjitha nivelet. Ju i dini dëshirat tuaja dhe ne jemi të gatshëm të mësojmë dhe të jemi dashuruesi juaj më i mirë. Një siguri që po godasim vendin e duhur është vetëm rritja e besimit që na duhet. Sa më shumë që e inkurajoni, aq më mirë bëheni!

 1. Hapja

Burrat nuk janë me të vërtetë komunikues të shkëlqyeshëm. Ne kemi mësuar t’i mbajmë gjërat për vete dhe t’i zgjidhim ato. Është zhgënjyese, por ne mund të hapemi para njerëzve nëse ata janë të gatshëm të dëgjojnë. Bëhu ai person – thuaji burrit tënd që nuk do të çmendesh nëse ai ka diçka për të thënë. I krijon një botë të mirë që të hapet përpara personit të tij të veçantë. Vetëm sigurohuni që në të vërtetë nuk çmendeni ose përndryshe do ta mbyllni plotësisht.

 1. Të jesh i besueshëm

Është e vështirë t’u besosh njerëzve këto ditë, por koha nuk ka ndryshuar sa duhet për ta bërë besimin të marrë një vend të prapambetur në marrëdhënie. Mbetet themeli i saj. Në përgjithësi mendohet se burrave nuk mund t’u besohet dhe ne kemi filluar të dyshojmë edhe në vetvete. Nëse partneri ynë thjesht përmend se ata na besojnë, kjo do të ishte e mjaftueshme. Ne e dimë që mund ta mbajmë besimin tuaj deri në fund të ditëve!

 1. Besimi te njëri-tjetri

Besimi shkon në të dy drejtimet. Ndërsa e bëni burrin tuaj të besojë se ju u besoni atyre, mos harroni ta përmendni edhe për veten tuaj.

 1. Një faleminderit

Janë gjërat e vogla ato që kanë më shumë rëndësi. Nëse është puna më e vogël, si të bësh kafe – një falënderim i bën të gjitha të vlefshme. Nuk kërkohet, por ‘Faleminderit’ sjell një shënim vlerësimi që flet shumë.

 1. Ju respekton

Si burra, ne vlerësojmë respektin. Na bën të ndihemi të vlefshëm. Ne duam të respektohemi nga vëllezërit, miqtë, kolegët dhe partneri ynë i veçantë. Respekti në dashuri sjell një nivel krejt të ri në një marrëdhënie. Nuk mund të ekzistojë pa të.

 1. Mbështetja e njëri-tjetrit

Të jesh i përkushtuar ndaj dikujt do të thotë të fuqizohesh nga një sistem i fortë mbështetjeje. Çdo vendim që marrim do të forcohet dhjetëfish nëse e dimë që ju e mbështesni atë. Ne e vlerësojmë mendimin tuaj dhe duam të dimë se jemi në rrugën e duhur.

 1. Një ndjenjë vlerësimi

Një ‘faleminderit’ mund ta pranojë punën tonë, por edhe ne duhet të ndjehemi të vlerësuar. Ne duam të jemi versioni më i mirë i vetvetes, të punojmë, të jemi mbrojtës ndaj atyre për të cilët kujdesemi dhe të jemi të dashur – ka kaq shumë terren për të mbuluar. Të dish që puna jonë po vlerësohet bën që e gjithë kjo përpjekje të mos shkojë dëm.

 1. Të lumturon

Një nga ëndrrat përfundimtare të një burri është të shohë gruan e tij të lumtur. Ata do të udhëtonin qëllimisht për t’ju bërë të qeshni. Lumturia juaj i bën ata të lumtur.

Pavarësisht se sa i mbyllur mund të duket burri juaj, ai ka nevojë për dashuri dhe afeksion po aq sa ju. Nëse bëni këto përpjekje të vogla në marrëdhënien tuaj, ju do të ndizni ambicien dhe lumturinë e partnerit tuaj dhe do të ndërtoni një marrëdhënie shumë më të mirë reciproke.

 

 

Burimi / https://www.funnystation.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top