FB

September 13, 2021 | 8:34

Covid, pse disa njerëz nuk zhvillojnë antitrupa?

 

Dështimi i ‘serokonversionit’ do të shoqërohej me një infeksion të ulët të ngarkesës virale dhe në një masë më të vogël në një moshë më të re. Ky është raporti më i fundit sipas një studimi nga CDC-ve amerikane.

 

1

Pse disa njerëz të infektuar me Sars-Cov-2 nuk zhvillojnë antitrupa specifikë?

Sipas një studimi të Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), mungesa e serokonversionit, pra prania e antitrupave në gjak, mund të varet kryesisht nga ngarkesa më e ulët virale dhe në një masë më të vogël nga mosha më e re. Studimiu u botua në numrin e Shtatorit të Sëmundjeve të Zhvilluara Infektive.

 

Pse disa të shëruar nuk krijojnë antitrupa ndaj virusit?

Studimi u krye në një mostër prej 72 personash të rekrutuar në Universitetin e Alabamas në Birmingham, Shtetet e Bashkuara, nga të cilët 2 nuk kishin simptoma, 13 kishin simptoma të lehta, 48 të moderuara dhe 9 simptoma të rënda. Në rastin specifik, studiuesit vunë re se vetëm 46 nga 72 pjesëmarrësit kishin përgjigje të zbulueshme IgG dhe IgA, ndërsa 36% e grupit nuk zhvilluan antitrupa. Njerëzit seronegativë ishin mesatarisht 10 vjet më të rinj se ata që kishin zhvilluar antitrupa dhe treguan vlera më të ulëta të ngarkesës virale. Në thelb, studiuesit shpjegojnë, “ngarkesat e ulëta virale në tamponin nazofaringial duken të pamjaftueshme për të nxitur një përgjigje sistemike të antitrupave”.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Today.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top