FB

June 1, 2021 | 9:15

Dëshironi një marrëdhënie perfekte? Këtu janë zakonet që duhen eliminuar menjëherë

Një marrëdhënie është një angazhim i ndërsjellë dhe të dy partnerët duhet të angazhohen për ta bërë atë të funksionojë. Mund të bëhet shumë për të shmangur debatet në çift. Nëse doni të ndërtoni një lidhje të bukur dhe të fortë, ju duhen: dashuri, kompromise, komunikim i mirë dhe tolerancë e mirë sepse gjërat nuk janë gjithmonë aq të lehta sa duken dhe koha ndryshon dinamikën e çiftit. Përvojat e kaluara të dashurisë së dështuar duhet të na kishin bërë të kuptonim se ka gjëra që bëhen shpesh në çift, të cilat janë shumë të dëmshme për marrëdhënien. Këto zakone duhet të shmangen dhe ne ju kujtojmë se cilat janë ato:

  • Një marrëdhënie obsesive

Edhe nëse shoqëria e tij nuk është kurrë e mjaftueshme dhe ne duam të kalojmë çdo moment së bashku, të qenit shumë i lidhur nuk bën mirë për çiftin. Secili partner ka nevojë për hapësirën e tij të jetesës dhe për të ruajtur një minimum të individualitetit të tij për t’iu përkushtuar vetes, aktiviteteve ose miqve që do. Tjetri duhet të jetë një vlerë e shtuar, jo një prani e kudogjendur.

  • Shantazh dhe manipulim

Njerëzit qëndrojnë së bashku sepse ata zgjedhin dhe vazhdojnë të zgjedhin njëri-tjetrin çdo ditë nëse shkojnë mirë dhe nëse e bëjnë të lumtur njëri-tjetrin. Nëse kjo gjendje nuk ndodh dhe nëse dikush dëshiron të largohet nga tjetri, nuk ka shantazh që mban. Në të vërtetë, këto sjellje vetëm i përkeqësojnë gjërat. Flisni hapur për gjëra që nuk janë në rregull, mos përdorni ndonjë marifet tjetër.

  • Xhelozia e tepërt

Pak xhelozi e shëndetshme është normale dhe kënaqëse për partnerin, gjë e cila e bën të ndihet i dëshiruar. Edhe në këtë rast, teprica është joproduktive. Për më tepër, xhelozia shpesh tregon se ne kemi një problem me veten tonë, ne shpesh kemi mungesë të vetëvlerësimit kështu që do të ishte e dobishme të punojmë në boshllëqet tona dhe të metat tona emocionale që na kanë bërë kaq lakmitarë për vëmendje dhe plot me frikë nga braktisja. Ne nuk duhet t’i projektojmë problemet tona në marrëdhënie. Përsëri të flasësh hapur është mënyra më e mirë për të kuptuar se si të merresh me gjërat.

  • Projekte të ndryshme në të ardhmen

Një çift i qëndrueshëm është një çift që synon të kalojë shumë kohë së bashku, kështu që ata duhet të marrin në konsideratë cilat janë planet e tyre të ardhshme dhe nëse janë të pajtueshëm. A po shihet një transferim jashtë vendit në të ardhmen e afërt? A është partneri i gatshëm të na ndjekë? Fatkeqësisht, shumë çifte duan gjëra të ndryshme dhe vetëm kur shprehin dëshirat e tyre ata e kuptojnë se nuk ka të ardhme për ta, ndonjëherë duhen vite për të kuptuar se nuk janë të destinuar të kryejnë gjëra të mëdha së bashku. Nuk ka dobi të punosh në marrëdhënien tënde nëse shkon në drejtime të ndryshme. Ju thjesht rrezikoni të humbni shumë kohë.

  • Dëshira për përsosmëri

Ndonjëherë partneri zbret në listën e gjërave të rëndësishme në jetë, jo sepse nuk e doni por sepse ai është aty aq shumë dhe mendon se do të qëndrojë përgjithmonë. Pra, në një jetë të ngarkuar dhe të zënë, ne përfundojmë duke vendosur së pari fëmijët, punën, punët e shtëpisë, kafshët shtëpiake dhe më pas partnerin. Partneri juaj duhet ta dijë që ai është akoma personi që ju doni, që ju keni zgjedhur dhe se ai po ndez fantazitë tuaja. Ka nevojë për kohën tënde, për të folur me ty, për tu përqafuar, për të parë në sy. Mos e lini të bjerë në gjumë çdo natë pa ju në krah, me kalimin e kohës ai do të ndihet vetëm. Gruaja perfekte nuk ekziston dhe nuk ka nevojë të jemi perfekte nëse kjo na bën të palumtur, ne thjesht duhet të gjejmë një mënyrë për t’u organizuar për të bërë gjithçka.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top