Pika referimi

October 3, 2020 | 8:10

Esmeralda Birçaj: Gruaja e vitit 2020

Grua, sot do të shkruaj diçka për ty!

Për gruan, nënën, gjyshen, vajzën, motrën që punon ose është e papunë, pa marrë parasysh, e martuar, e divorcuar ose e lirë nga zgjedhja, gruaja e djeshme, e sotme, e nesërme, gruaja e vitit 2020.

1Gruaja që vazhdon të vrapojë për të arritur, gruaja që mbështesni, gruaja që ofroni, ajo që jep, që përhap, që lufton e vetme, që përpiqet, që lodhet, që qëndron zgjuar, që urren, që zemërohet, që ulërin, që pendohet…, për gruan që qan duke buzëqeshur përsëri, që fshin lotët përsëri.

Çdo ditë, çdo javë, çdo muaj, çdo vit. Për ty, grua! Për mua!

Ju jeni pema e jetës, jeni trungu themelor, jeni rrënjët, jeni thelbi i familjes. Pa ty nuk ka familje. Nga ju fillojnë klonet, degët, gjethet. Prej teje rrjedh lëngu i jetës.

Ju mbështeteni në të gjithë strukturën e familjes, nëse ju shembeni, universi shembet. Mos harroni vlerën tuaj. Mos harroni përgjegjësinë tuaj. Mos harroni fuqinë tuaj.

Grua, ti nuk keni nevojë për askënd. Ata kanë nevojë për ty, jo ti. Ti mund të qëndrosh në këmbë dhe vetëm. Në të ftohtë, në veri, në shi. Le të kalojnë stinët mbi ju dhe ju të qëndroni drejt dhe të luftoni. Ju mund të qëndroni. Kushtuar të gjitha grave.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top