FB

June 5, 2021 | 8:33

Fëmijët janë në gjendje të na falin pa pushim, pas tyre ka një zemër shumë të butë që pret të shihet

Ata kalojnë mbi gabimet tona, supozimet tona për të njohur, arrogancën e të bërit tonë, paragjykimet, mbylljet tona mendore dhe ngacmimet psikologjike dhe janë gjithmonë të gatshëm të na mirëpresin në zemrat e tyre. Mund ta shihni atë nga fytyra, nga mënyra se si qetësohet shpejt kur ne braktisim fortësinë tonë dhe i shohim me sy më të dashur, duke u kthyer më të jemi të ëmbël dhe të dashur me ta.

1

Ata janë gjithmonë të gatshëm të na përgjigjen me gjeste të dashura.

Nëse ndonjëherë kemi idenë që i kemi humbur për karakterin e tyre të vështirë dhe të pakapërcyeshëm, në të vërtetë situata nuk është kurrë kaq definitive: thjesht zgjasni dorën dhe ata e marrin menjëherë kthesën, pa asnjë krenari, sepse ata na duan pafundësisht dhe pa kushte.

Dhe, përkundër disa qëndrimeve rebeluese, ata gjithmonë mbajnë një përgjigje dashurie për ne, sepse kurrë nuk pushojnë së ndjeri atë ndaj nesh, edhe nëse qëndrimi duket të jetë i mbrapshtë dhe i neveritshëm.

Fëmijët kanë një zemër të madhe, dhe janë të aftë për dashuri të vërtetë, edhe pse ndonjëherë nuk jemi në gjendje ta kuptojmë atë në format që ata propozojnë.

Kështu që nuk duhet të kemi frikë nga qëndrimet e tyre më të ashpra dhe më agresive: pas fëmijëve ka një zemër shumë të butë që pret të shihet…

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Metodo StudiAmo – D.ssa Lucia Goldoni

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top