FB

October 18, 2021 | 10:58

Fosfori rrezikon veshkat

Fosfori i tepërt mund t’ju dëmtojë. Ky është përfundimi i një studimi që ka analizuar 331 persona të prekur nga insuficenca renale.

Studimi i profesor Carmine Zoccali, i cili është botuar në “Journal of American Society of Nephrology”, tregon se i marrë në përqindje shumë të larta fosfori dëmton veshkat: në 24 orë nuk duhet të konsumoni më shumë se 1 gramë fosfor.

Po cilat janë ushqimet që përmbajnë fosfor? Mëlçia, vezët, buka integrale, kosi, djathrat, birra, çokollata dhe akullorja.

 

 

Përgatiti: Manjola EREQI | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 161

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top