Marrëdhënie

July 25, 2020 | 8:10

Gabimet e mëdha që bëjnë burrat me gratë

Kushtojini vëmendje atyre dhe punoni për të korrigjuar veten, në mënyrë që marrëdhënia juaj të jetë gjithnjë e lumtur dhe suksesshme.

  1. Zgjedhin partnerë impulsivë dhe sëmuren shumë lehtë nga marrëdhënia

Marrëdhëniet romantike nuk janë lojëra, ato ndikojnë në jetën e të dy palëve të përfshira dhe lejojnë krijimin e ëndrrave dhe ndërtimin e një jete së bashku. Mendoni me kujdes përpara se të bëheni serioz, sigurohuni që kjo është ajo që dëshironi dhe shmangi lojërat me dikë që ndjen vërtetë diçka për ju.

  1. Këmbëngulin për dramat dhe viktimizimet

Drama dëmton shëndetin e çdo marrëdhënieje. Nëse keni një problem me partnerin tuaj, kërkoni mënyra praktike për ta zgjidhur atë, veçanërisht përmes dialogut. Sa më shumë drama dhe viktimizime, aq më shumë zhduket mençuria dhe rriten problemet. Jini të pjekur dhe përballuni me problemet si i rritur.

  1. Hyjnë në fazën tjetër të marrëdhënies pa qenë vërtet të gatshëm

Marrëdhëniet janë një përvojë e përditshme e të mësuarit dhe për t’u siguruar që dëshirojmë të jemi me personin tjetër për gjatë gjithë jetës, duhet të jetojmë shumë me ta dhe me kalimin e kohës të forcojmë shoqërinë me ta. Nxitimi në diçka për të cilin nuk jemi të sigurt rrezikon lumturinë tonë dhe të personit pranë nesh. Mos bëni hapin tjetër derisa të jeni vërtet të përgatitur, kurseni kohën dhe zemrën e partnerit tuaj.

  1. E merrni marrëdhënien si të mirëqenë dhe nuk angazhoheni vërtet

Dashuria hyn në jetën tonë natyrshëm, por mund të zhduket po aq shpejt nëse nuk kujdesemi për veten dhe nuk jemi të gatshëm të bëjmë çdo ditë më të mirën. Marrëdhëniet nuk janë gjithmonë të thjeshta dhe të rrjedhshme, ato kërkojnë angazhim dhe besnikëri nga të dyja palët. Nëse pas një farë kohe nuk mund të kujdeseni për marrëdhënien tuaj, sigurohuni që të rrini një orë në vetmi. Gratë janë gjithmonë të përkushtuara dhe presin reciprocitet.

  1. Nuk e mbështesni dhe inkurajoni partnerin tuaj në qëllimet e tij

Një marrëdhënie romantike është një bashkëpunim, ne jemi përkrah dikujt që na do, respekton dhe beson në potencialin tonë. Ajo që e bën vërtetë të rëndësishme është fakti që kemi dikë me të cilin ndajmë jetën tonë, i cili na inkurajon dhe na ndihmon në kërkimin e ëndrrave tona. Nëse nuk e mbështetni partnerin tuaj, duhet të mendoni përsëri pse keni një lidhje me të. Dashuria kërkon shoqëri.

  1. Mundoheni të kontrolloni çdo hap të partnerit tuaj

Fillimi i një marrëdhënieje romantike ndryshon shumë gjëra tek ne, sepse tani jemi me dikë tjetër dhe duhet ta marrim në konsideratë para se të ndërmarrim ndonjë veprim, por kjo nuk do të thotë se duhet të humbim lirinë tonë. Ashtu si ju edhe partneri juaj ka një jetë jashtë marrëdhënies, e cila duhet të respektohet. Besimi është themeli i gjithçkaje dhe nëse nuk mund t’i besoni, nuk do mund të arrini kurrë askund.

  1. Nuk lejoni të jeni i prekshëm

Burrat gjithmonë duan të duken të fortë dhe të guximshëm dhe besojnë se prekshmëria është shenjë e dobësisë dhe pavendosmërisë. Ky është një gabim i madh. Të lejoni veten që të jeni të prekshëm është një kërkesë për të jetuar një marrëdhënie të vërtetë, ndjenjat e së cilës ndahen në tërësinë e tyre. Kur privoni veten nga ky dorëzim, ju përjetoni një bashkim sipërfaqësor dhe kjo nuk e kënaq një partner që ka ndjenja të vërteta. Nëse nuk hiqni dorë, rrezikoni të humbni partnerin.

Këto janë gabimet më të mëdha të burrave në marrëdhënie. Korrigjoni atë që mundeni dhe ndërtoni një themel të fortë për marrëdhënien tuaj.

 

 

Burimi / https://emozionifeed.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top