Marrëdhënie

May 29, 2020 | 8:35

Gabimet që një grua duhet të shmangë, për të qenë e lumtur në dashuri

Në mënyrë që një marrëdhënie të funksionojë, të dy partnerët duhet të angazhohen për t’u përkushtuar në maksimum, në mënyrë që të mos e bëjnë tjetrin të pakënaqur. Duhet ta kuptojmë se që nga momenti kur zgjedhim të jemi me një person tjetër, praktikisht çdo qëndrim që marrim në jetën tonë private ndikon në rutinën e partnerit.

Jo se burrat janë perfektë, por është gjithmonë mirë të dish se çfarë sjelljesh duhet të shmangë një grua për tu siguruar që ajo po kontribuon në mbajtjen e një marrëdhënie të lumtur.

Disa nga këto sjellje janë renditur më poshtë.

  1. Shmangni debatet e kota

Një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë gratë në marrëdhënie është grindja me partnerin. Askush nuk mund të jetojë me dikë që kalon gjithë ditën duke bërë kërkesa, gjykime, gabime të panevojshme ose duke shndërruar një problem të thjeshtë në diçka shumë më të madhe. Gratë kanë një zakon të debatojnë për gjithçka, kur fare mirë mund të ndalen, të marrin frymë thellë dhe të respektojnë planin e përgjithshëm të marrëdhënies së tyre. Gjithçka zgjidhet duke folur.

  1. Mos e toleroni

Ju, gra, e dini se sa të gjerë janë burrat. Në një miqësi, mos të flasim pastaj në martesë. Prandaj, mos e lini në zonën e tij të rehatisë, mos u përpiqni të jeni një grua e dashura ose e përsosur, të jini gjithmonë e disponueshme për të bërë atë që ai dëshiron. Kur një burrë mësohet me një grua të nënshtruar, ai tenton ta zhvlerësojë atë ditë pas dite. Ai duhet t’i kushtohet marrëdhënies në të njëjtin nivel si ju!

  1. Mos u tregoni shumë e varur

Gjatë historisë, gratë gabimisht kanë mësuar se për të qenë të lumtura, do të duhet që të kenë një burrë përkrah tyre. Por kjo nuk ka qenë dhe nuk do të jetë kurrë e vërtetë. Nëse dëshironi ta ndani jetën tuaj me dikë, kjo nuk ju ndalon të keni rutinën tuaj. Bëni punën tuaj, ndiqni hobin tuaj, krijoni kohë vetëm për veten tuaj dhe mos u varni fizikisht ose emocionalisht nga një mashkull. Për të qenë të lumtur me dikë, së pari duhet të jemi të lumtur dhe të kënaqur me veten, pavarësisht nëse jemi vetëm apo jo.

  1. Mos dyshoni tek partneri, besojini atij

Të besosh tjetrin thotë më shumë për personalitetin tonë sesa atë të partnerit tonë. Kjo ndjenjë tregon se sa të sigurt jemi për veten tonë, deri në atë pikë sa besojmë verbërisht në angazhimin e atyre që janë në anën tonë. Besimi është një nga manifestimet më të mëdha të dashurisë për të tjerët. Nëse partneri juaj ju zhgënjen, ju kuptoni që fati i keq nuk është i juaji.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top