FB

November 25, 2021 | 8:30

Gjërat që absolutisht duhet t’i mbani sekret…

Të jesh i lumtur është ambicia e të gjithëve, por padyshim që nuk është e lehtë, lumturia, të gjithë e dinë që ajo qëndron në momentet e vogla, nuk ka jetë të lumtur, por momente të lumtura në jetën e dikujt.

Natyrisht, gjithçka varet nga mënyra se si ne sillemi ndaj jetës, nëse kemi një qëndrim negativ, jeta do të na ofrojë vetëm gjëra negative, e kundërta ndodh nëse jemi pozitiv. Ndaj, do të ishte e këshillueshme që t’i buzëqeshim gjithmonë jetës, edhe kur ajo na ofron vështirësi që duken të pakapërcyeshme, kur në realitet ajo vetëm na vë në provë.

Por për të qenë të lumtur, sipas Vyacheslav Ruzov, një studiues i kulturave orientale, duhet të mbajmë sekret dhe të mos zbulojmë disa ngjarje në jetën tonë. Shpesh, kur na ndodh diçka, ndiejmë nevojën e papërmbajtshme për t’i thënë dikujt nëse është e mirë apo e keqe, por jo gjithmonë është vendimi më i mençur.

Vyacheslav Ruzov, gjatë një udhëtimi në Indi, mblodhi dëshmitë e të urtëve indianë, të cilët në mesin e shumë këshillave, gjithashtu raportuan se ishte e rëndësishme të mos zbuloheshin shumë gjëra të caktuara të jetës sonë.

Ja gjërat që absolutisht duhet t’i mbani sekret:

Para së gjithash është e nevojshme të mos u tregojmë të tjerëve për intimitetin e familjes sonë apo konfliktet që ekzistojnë brenda saj. Kjo sepse, negativitetet e situatës rishfaqen gjatë bisedës dhe ne nuk bëjmë gjë tjetër veçse e reflektojmë sërish këtë energji negative.

Së dyti, dija shpirtërore nuk duhet të ndahet kurrë me askënd, së pari për delikatesë dhe respekt ndaj ideve të të tjerëve dhe së dyti, sepse është një gjë intime dhe personale, që duhet thelluar në vetmi.

Së treti, është e nevojshme të mos flasim gjithmonë për problemet tona shëndetësore apo situatat negative në përgjithësi, para së gjithash sepse bashkëbiseduesi ynë mund të mendojë se jemi pak të pafat. Por edhe sepse, ne e quajmë vetëm energji negative për veten tonë dhe nuk do ta heqim kurrë qafe atë.

Gjëja e katërt për të mos thënë janë projektet tona të së ardhmes, duhet t’i tregojmë vetëm kur të realizohen, pasi do të krijojmë pritshmëri për të tjerët, por edhe për veten tonë.

Gjëja e pestë, nëse ju vijnë thashetheme, veçanërisht negative, nuk është e nevojshme t’i përhapni ato, do të ushqeni vuajtje për të që është viktimë e këtyre thashethemeve.

Gjëja e gjashtë, mos u mburr kurrë për qëllimet e arritura, është një moment personal, që duhet jetuar me veten, në heshtje dhe për t’u shijuar vetëm, nuk duhet t’i provosh asgjë askujt.

E shtata dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishme, mos ua zbuloni kurrë të tjerëve dobësitë tuaja, ata mund të përfitojnë nga kjo dhe t’ju godasin në momentet më të brishta.

 

 

Burimi / https://www.nonsolodonna.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top