Mirëqenie

July 18, 2020 | 8:16

Jim Morrison, disa thënie nga të cilat mësojmë shumë

 

Mërzitemi dhe shqetësohemi dhe nuk e dimë pse ndodh.

Ja dhe disa shprehje nga Jim Morrison (poet dhe këngëtar amerikan i grupit “The Doors”), tek të cilat mund të gjejmë veten.

1

“Unë dashuroj dhe jetoj në heshtje, por pas çdo buzëqeshjeje fsheh një lot dhimbjeje”.

“Nuk është i fortë kush nuk rrëzohet, por është i fortë ai që rrëzohet dhe ka forcën për t’u ngritur”.

“Më jepni një ëndërr ku të jetoj, sepse realiteti po më vret”.

“Shoku im më i mirë është pasqyra, sepse kur unë qaj ajo nuk qesh”.

“Do të jepja jetën për të mos vdekur”.

“Në vend që të ndjehesh fajtor dhe të kërkosh falje për gjërat negative që ke bërë në të shkuarën, fillo të reagosh pozitivisht”.

“Në mes të së mirës dhe të keqes ka një portë, unë do ta hap atë patjetër”.

“Të jesh i qeshur nuk do të thotë të jesh i lumtur. Nganjëherë kemi nevojë për të qeshur e për të bërë shaka për të mos ndjerë që nga brenda kemi nevojë për të qarë”.

“Qaja sepse nuk kisha këpucë… pak më pas pashë një burrë pa këmbë…”

Një nga thëniet për t’u veçuar është:

“Mos u dorëzo kurrë, sepse kur mendon se gjithçka ka mbaruar, është momenti ku gjithçka ka filluar”.

Përgatiti Blerina Mërtiri

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top