FB

March 10, 2021 | 8:10

Këshillat që ju ndihmojnë të fitoni besimin e partnerit dhe të jeni më të lumtur

Jetojmë në një botë shumë konkurruese ku vlerat janë humbur. Kjo ka bërë që të mos dini si të keni më shumë besim tek partneri juaj. Frika dhe vlerësimi i ulët gjithashtu ndikojnë tek marrëdhëniet, duke krijuar fërkime midis dy personave. Besimi është diçka për të cilën duhet të punohet që nga fillimi i marrëdhënies, sepse ka të bëjë me lumturinë tuaj. Nëse lihet mënjanë, dashuria përfundimisht do të mbarojë.

Kur nuk jeni të sigurt për partnerin tuaj, konfliktet rriten. Njerëzit mbyllen dhe shmangin ndarjen e ndjenjave dhe mendimeve të tyre. Kjo është arsyeja pse ju duhet të gjeni një mënyrë për t’i besuar personit që doni. Mungesa e besimit ju largon nga lumturia.

Le të shohim se çfarë duhet të bëjmë që të fitojmë besimin e partnerit:

  1. Komunikimi, një pikë kryesore që prish barrierat dhe të bën më të lumtur

Një pjesë shumë e rëndësishme dhe që vendos në një marrëdhënie është komunikimi. Nëse ky nuk është i rrjedhshëm, i qartë dhe i saktë, është e vështirë të fitosh besimin e njëri-tjetrit. Në çiftet e lumtura, komunikimi verbal dhe jo verbal është shumë i rrjedhshëm. Nëse jemi komunikues, mund të gjejmë një mënyrë për të përcjellë mesazhet që duam. Përveç kësaj, ne sigurojmë sukses në marrëdhëniet në çift.

  1. Rritni dialogun në marrëdhënie duke shmangur debatet e forta

Si të fitoni besimin e një gruaje? Kur të mësoni të komunikoni, vendosja e formës së saktë të dialogut do të jetë një çelës i mirë për t’i besuar partnerit tuaj. Është shumë e rëndësishme, siç është përmendur tashmë, që ajo që dëshironi të transmetoni të bëhet qartë dhe saktë. Ju duhet të jeni në gjendje ta thoni në një mënyrë korrekte atë që dëshironi, pa krijuar një klimë diskutimi. Personi tjetër arrin të ketë besim në çift dhe ajo që ata donin të transmetonin arrin qëllimin. Jo vetëm fjalë, por më shumë qëndrime dhe gjuhë joverbale.

  1. Respekti është një kërkesë që ndërton një mjedis besimi

Brenda një çifti duhet të ketë në çdo kohë shumë respekt në komunikim. Nëse këto dy aspekte janë vendosur, besimi do të arrihet më lehtë. Kjo gjithashtu do të rrisë vetëvlerësimin e të dy palëve. Si të krijoni besim tek partneri juaj? Respekti duhet të jetë reciprok dhe duhet të kultivohet çdo ditë. Për ta mbajtur këtë, gjithmonë duhet të jesh i komunikueshëm. Është e nevojshme të shprehemi, me qetësi, por qartë, kur nuk pajtohemi me diçka.

  1. Marrëveshja e ndërsjellë gjeneron besim dhe siguri brenda çiftit

Një aspekt tjetër që gjeneron një gjendje besimi te çifti është marrëveshja reciproke. Kjo lidhet edhe me komunikimin. Kur ka një marrëveshje për një situatë të caktuar nuk do të ketë probleme për t’i besuar njëri-tjetrit. Marrëveshja duhet të vendoset në çift si një parim kryesor për të krijuar një mjedis të favorshëm. Kjo do të sjellë një ndryshim, duke qenë një mënyrë efektive për të pasur më shumë besim te partneri juaj. Të dy do të ndiheni të përfshirë në të gjitha vendimet.

  1. Jini vetvetja në çdo situatë

Në asnjë rrethanë ju nuk duhet të pretendoni një imazh të asaj që nuk jeni. Duhet të jeni origjinal dhe autentik në çdo situatë. Veproni natyrshëm ndërsa jeni akoma vetvetja. Kjo është mënyra më e mirë për të fituar besimin e një vajze. Kur të jeni spontan edhe personi tjetër do jetë i tillë. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni se si të keni më shumë besim tek partneri juaj. Kjo gjithashtu do të ndihmojë në forcimin e marrëdhënies. Të dy do të ndiheni rehat me njëri-tjetrin.

  1. Kontrolloni mendimet dhe ndjenjat

Është shumë e rëndësishme të reflektoni para se të thoni diçka. Ju nuk duhet të flisni pa menduar nëse nuk jeni shumë pozitiv për të qenë spontan. Analizoni idetë tuaja dhe pastaj shprehni veten. Mos harroni se një fjalë e gabuar ka pasoja. E njëjta gjë vlen për ndjenjat, ne nuk mund të zmbrapsemi prej tyre. Nëse nuk i mbajmë nën kontroll, mund të tregojmë qëndrime të pakëndshme. Këto reagime mund të dëmtojnë partnerin, duke dobësuar marrëdhënien.

  1. Mos harroni të kaloni kohë cilësore me atë që doni

Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për detajet e vogla. Mbi të gjitha kohën e të qenit së bashku dhe të qenit në gjendje të shijosh kohë cilësore. Mos harroni se çiftet kanë nevojë për atë kohë.

Si t’i tregoni besim partnerit tuaj? Nëse kaloni më shumë kohë me veten, familjen apo miqtë tuaj dhe lini mënjanë partnerin, do të ndihen të braktisur. Mundohuni të shpërndani kohën tuaj, pasi nuk mund të monopolizoni hapësirën e tjetrit. Ata do të vlerësojnë çdo moment të kaluar së bashku.

 

 

Burimi / https://letlovebelouder.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top