Në fokus

July 14, 2020 | 8:04

Koha e duhur për të marrë vendime

Sipas disa studimeve, vendimet duhet të merren në mëngjes, duke qenë se aftësitë analitike janë më të favorshme, ndërsa pasdite mund të përqendrohemi në aktivitete krijuese.

Si të menaxhoni punën gjatë javës në mënyrë që të fitoni kohë për gjërat personale:

  1. Mos organizoni takime virtuale me shumë njerëz, ato bëhen joproduktive
  2. Përdorni mjete që mund të automatizojnë detyra përsëritëse dhe manuale
  3. Jo të gjitha vendimet dhe aktivitetet janë themelore, jepuni atyre një rend prioritar
  4. Përziejini aktivitetet që ju pëlqejnë më shumë me ato që ju pëlqejnë më pak
  5. Qëndroni larg asaj që zgjat shumë
  6. Përgatitni listën e aktiviteteve themelore që të nesërmen në mbrëmje do të kryhen të parat
  7. Mos organizoni takime ose telefonata nëse një e-mail është i mjaftueshëm për t’i çuar gjërat përpara
  8. Mos i shkëputni kolegët nga orari i punës dhe do të shihni që shumë prej tyre gjithashtu do të ndalojnë ta bëjnë atë.
  9. Mendoni, por jo shumë. Sa më shumë ta bëni këtë në mëngjes, aq më herët e lironi veten në mbrëmje.

 

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top