Lifestyle

July 20, 2020 | 11:53

Lady Diana është princesha më e bukur e të gjitha kohërave, një studim shpjegon përsosmërinë e fytyrës së saj

Kjo u përcaktua nga një kirurg që aplikoi raportin e artë të konsideruar ideal të bukurisë dhe harmonisë për fytyrën e disa grave: në klasifikim kanë qenë edhe Meghan Markle dhe Kate Middleton

Një bukuri hyri në mitin e Lady Diana Spencer, e cila sot përmes një formulë shkencore merr konfirmimin e një ideali fizik që aspiron përsosmërinë sipas disa parametrave.

Fytyra, hunda, përshkrimi i vetullave janë disa nga karakteristikat e marra në konsideratë nga Julian De Silva, një kirurg i njohur në Qendrën për Kirurgji Kozmetike & Plastike të Fytyrës në Londër, i cili ekzaminoi fytyrat e disa personaliteteve reale përmes formulës së Seksionit të Artë në të cilit Grekët e lashtë bazuan idealin e tyre të bukurisë. Sipas ekzaminimit të tij, vetëm ish gruaja e Charles të Anglisë ishte në krye të fytyrave të ekzaminuara nga eksperti, duke marrë rezultatin më të lartë (89.05%), pak më të lartë se ajo e Rania të Jordanisë ( 88.9%).

Pse fytyra e Lady Diana është gati perfekte

Fytyrat e princeshave të ekzaminuara janë analizuar në disa elementë, në mënyrë që të dalin në pah pikat e forta dhe të dobëta të secilës. Sipas sistemit të kompjuterizuar të hartës së fytyrës, bazuar në parimet e përdorura nga Leonardo Da Vinci në Man Vitritvian, balli dhe vetullat e Lady Dianës ishin pothuajse të përsosura, ndërsa buzët e saj ishin shumë të holla dhe mjekra e saj nuk ishte shumë klasike. Rania di Giordania, nga ana tjetër, dallon për mjekrën e saj klasike dhe buzët e përsosura, por pozicionohet në vendin e dytë për shkak të gjerësisë së hundës dhe madhësisë së ballit. Në vendin e tretë klasifikohet Grace Kelly, me tipare gati të përsosura në shikim të parë.

Meghan Markle dhe Kate Middleton

Meghan Markle dhe Kate Middleton janë mjaft të distancuara nga bukuria e vjehrrës së tyre, nëse Dukesha e Sussex me “simetrinë e shkëlqyeshme të fytyrës” dhe një fytyrë “më afër idealit grek të përsosmërisë” vendoset në pozicionin e katërt të renditjes, kunata e saj Kate, e ndjek atë në vendin e pestë: ‘fajin’ për këtë e mban “nofulla shumë e theksuar” gjithmonë sipas atyre kritereve që përcaktojnë hapësirën e duhur midis hundës dhe buzëve.

 

 

Burimi / http://www.today.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top