Këshilla & Arsye

July 13, 2020 | 10:34

Në ditët tuaja më të vështira, mbani mend këto 10 gjëra!

Ato do t’ju ndihmojnë të kaloni çdo moment të ndërlikuar me mençuri dhe plotësi dhe të ecni përpara.

  1. Ju nuk jeni vetëm

Është e zakonshme të ndjehemi të vetmuar dhe të braktisur kur hasim probleme, por e vërteta është se në shumicën e kohës nuk jemi. Edhe nëse shumë njerëz na kthejnë shpinën, ne do të kemi gjithmonë njerëz të veçantë ku mund të mbështetemi, të cilët do të na dëgjojnë dhe do të na ndihmojnë të zgjidhim problemet tona në mënyrën më të mirë të mundshme. Për më tepër, ne gjithmonë do të kemi veten dhe të jemi në gjendje të rindërtojmë veten.

  1. Njerëzit që gjykojnë vuajtjet tuaja nuk e meritojnë vëmendjen tuaj

Gjithmonë do të gjeni njerëz që do të gjykojnë problemet dhe vuajtjet tuaja. Ata do të thonë se situata juaj nuk është aq e komplikuar, se ata kanë kaluar shumë më keq dhe se ju duhet të keni më shumë forcë. Mos i dëgjoni kritikat, sepse vetëm ju e dini se çfarë po ndodh në zemrën tuaj dhe ju po bëni më të mirën që mundeni. Vazhdoni, me një zemër të lirë.

  1. Ju po merrni mësime të vlefshme që do t’ju ndihmojnë më tej

Problemet tona mund të shihen gjithmonë si teste që matin aftësinë tonë për t’u rikuperuar dhe përkushtuar dhe të na sjellin mësime të shkëlqyera, të cilat do të na shndërrojnë në njerëz më të pjekur dhe të mençur dhe do të na ndihmojnë të ndërtojmë një jetë më të mirë.

  1. Ju nuk duhet të pretendoni se çdo gjë është në rregull

Ju nuk keni pse të veproni sikur asgjë nuk po ndodh vetëm për të mos shqetësuar të tjerët me realitetin tuaj. Jeta mund të jetë shumë e ndërlikuar dhe vuajtjet me të cilat përballemi janë shumë të vërteta. Të gjithë kemi kaluar një fazë të tillë. Tregohuni të sinqertë me veten dhe të tjerët, e vërteta mund t’ju ndihmojë të kuptoni situatën dhe të arrini një gjendje më të mirë.

  1. Plagët tuaja do të shërohen

Asnjë vuajtje nuk zgjat përgjithmonë. Problemet zgjasin aq sa duhet të zgjasin për të na sjellë atë që duhet të hyjë në jetën tonë dhe ashtu si fillojnë, ashtu edhe përfundojnë. Duhet të dini që çdo gjë që sot ju lëndon nesër nuk do të ketë më rëndësi, kështu funksionon jeta.

  1. Të kujdesesh për zemrën tënde është shumë e rëndësishme

Ndonjëherë, kur kalojmë periudha të vështira, ne priremi të ndalemi dhe të kujdesemi për veten, duke adoptuar praktika dhe duke tërhequr njerëz që ndihmojnë mendjen dhe zemrën tonë. Sa më mirë të kujdesemi për zemrat tona, aq më shpejt do të shërohemi dhe do të vazhdojmë rrugën tonë.

  1. Njerëzit frymëzohen nga ju

Pavarësisht vështirësive me të cilat përballeni sot, ka njerëz që janë frymëzuar nga ju. Ata admirojnë forcën dhe përkushtimin tuaj dhe zbatojnë në jetën e tyre ato që mësojnë përmes shembullit tuaj.

  1. Vetmia mund të jetë një gjë e mirë, por duhet të jetë e moderuar

Vetmia shpesh na ndihmon të vendosim një lidhje të brendshme, të gjejmë burimet e problemeve tona dhe gjithashtu t’i zgjidhim ato. Por herë të tjera, ajo mund të forcojë pasigurinë dhe ndjenjën e braktisjes. Prandaj kushtojini vëmendje të madhe tendencës për të izoluar veten, pasi jo gjithmonë do të funksionojë në favorin tuaj.

  1. Besimi është një aleat i shkëlqyeshëm në rrugën drejt shërimit

Besimi është një nga forcat kryesore që mund të kultivojmë, ai na jep kurajë dhe frymëzim dhe na ndihmon të qëndrojmë në këmbë kur vështirësitë përpiqen të na mposhtin. Nëse keni besim, praktikojeni gjithmonë në jetën tuaj, pasi ju ndihmon të përballeni me të gjitha problemet me më shumë paqe në mendje.

  1. Një jetë më e mirë ju pret

Kohët e vështira gjithmonë paraprijnë ndryshime të mëdha. Nëse shumë dyer janë të mbyllura, kjo ndodh sepse do të hapet një shumë më e madhe dhe më e mirë, e cila do ju çojë në një destinacion shumë më të lumtur dhe plot suksese. Gjithçka do të kalojë dhe do të ndiqni një rrugë shumë më të mirë, mos u shqetësoni!

Shpresojmë që kjo listë t’ju japë forcë dhe motivim në ditët tuaja të vështira.

 

 

 

Burimi / https://emozionifeed.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top