Dëshmi

May 17, 2021 | 8:26

Një rast që ngroh zemrat dhe një shans për të kthyer nderin

 

Ajo lindi shumë fëmijë, kur lindjet bëheshin në shtëpi dhe ende nuk kishte asnjë repart obstetrik në spital. Ilda Barani, 101 vjeçe, një mami historike nga Massa, menjëherë kujtoi Pietron, pavarësisht nga fakti se kishin kaluar shumë vite.

Gjatë raundit të vaksinimeve në shtëpi kundër Covid, ai gjeti gruan që e ndihmoi të shihte dritën 62 vjet më parë. Protagonistët e historisë, e cila vjen nga Massa, janë Ilda Barani, 101 vjeç, ish-mamia e qytetit dhe mjeku Pietro Bianchi. Një emocion unik për të dy, siç shkruhet nga i njëjti mjek në Facebook: “Zonja legjendare Barani. Ajo kujtoi emrin tim dhe të shtatë vëllezërve të mi. Takuar rastësisht. Emocione të mëdha”.

“Një surprizë e mrekullueshme”, tha 101-vjeçarja.

1

Kur ishte në krye të ndihmës për gratë gjatë lindjes, Ilda e kishte ndihmuar nënën e tij ta sillte atë në këtë botë 62 vjet më parë dhe, para dhe pas tij, ajo gjithashtu ishte dëshmitare e lindjes së tetë vëllezërve dhe motrave të saj. Mjeku Pietro Bianchi u takua me Ildën rastësisht, gjatë vaksinimeve në shtëpi dhe nuk e mbajti emocionin. Ai shkoi në shtëpinë e saj për t’i dhënë dozën e dytë të vaksinës Covid dhe, duke plotësuar formularët, vuri re se mbiemri, Barani, tingëllonte i njohur, por nuk mund ta shpjegonte pse.

“Kur isha fëmijë, për mua keni qenë gjithmonë pjesë e atij grupi njerëzish të rëndësishëm, si mësuesi, famullitari dhe mjeku. Ne jetonim në të njëjtën lagje dhe e takoja shpesh, atëherë gjatë adoleshencës time e humba nga sytë sepse ajo u zhvendos me burrin dhe vajzën e saj – tha doktori. – Kurrë nuk e imagjinoja ta takoja më”.

 

***

Barani kishte ndihmuar nënën e mjekut gjatë lindjes së nëntë fëmijëve të saj. “Ndërsa plotësonte fletët e vaksinës, mjeku përsëriti B… Barani, Barani’, sikur ai emër t’i kujtonte dikë. Unë i thashë: ‘Barani, po, mamia’. Në atë moment, një emocion i fortë u shkaktua tek ai: ‘Unë jam mjeku Bianchi. Ilda Barani ndihmoi nënën time për të sjellë fëmijët e saj në botë. ‘

E shoqërova në dhomë dhe e pyeta nënën time: ‘A ju kujtohet një grua që lindi nëntë fëmijë?’ Dhe ajo: ‘e sigurt’. ‘Epo, kjo është e katërta!’ I thashë. Shpejt, ajo: ‘Pra është Pietro!’ “, tha për gazetën vajza e Ildës, Maria Teresa.

“Disa herë kisha menduar për zonjën Barani, ku ajo kishte përfunduar. Në jetë kemi pak njerëz referimi, të cilët shënojnë ekzistencën tonë. Për mua, një nga ata njerëz është sigurisht Ilda Barani, e cila na pa të gjithë të lindur, një emocion i papërshkrueshëm. Këto janë gjëra të bukura, dhe gjithashtu terapeutike, ato janë histori që na duhen tani “, komentoi mjeku.

“Tanimë isha pjesë e familjes. Shkoja në atë shtëpi dhe pashë djemtë që lindnin dhe po rriteshin. Ata shpesh vinin të më shihnin. Pietro tha që, tani që jemi takuar, vëllezërit do të vijnë të më vizitojnë edhe mua. Jam i lumtur për këtë takim të papritur, një surprizë e bukur”, tha Barani.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi globalist.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top