Mirëqenie

July 20, 2020 | 11:27

Përfitimet e të pasurit fëmijë të afërt në moshë

Fëmijë me moshë të afërt, po apo jo? Përgjigja duket të jetë pozitive, mbështetur nga përvoja e prindërve dhe ekspertëve që konfirmojnë se kjo zgjedhje e ndërgjegjshme ka disa përparësi. Në fakt, ka shumë nëna që, që nga shtatzënia e parë, mendojnë për një fëmijë të dytë, veçanërisht duke pasur parasysh mundësinë e rritjes së dy fëmijëve bashkë, duke i bërë ata të ndajnë përvoja dhe miqësi, dhe t’i lejojnë të përballen së bashku me fazat e jetës.

Kjo zgjedhje nuk ka vetëm përparësi objektive për fëmijët, të cilët do të kenë me kë të luajnë dhe ndajnë përvojat, por edhe për nënat, pasi në këtë mënyrë ato do të mund të rrisin dy fëmijë njëkohësisht.. Është e qartë se, amësia dhe përvoja prindërore është gjithmonë subjektive, prandaj cilado qoftë zgjedhja, duhet të jetë e mirë menduar.

Nisur nga kjo, nuk ka asnjë distancë të drejtë ose të gabuar midis lindjes së dy fëmijëve, kurdo që të jetë, ardhja e një anëtari të ri në familje është e destinuar të ndryshojë jetën e prindërve dhe rutinën e përditshme. Sidoqoftë, ekzistojnë disa avantazhe në zgjedhjen e të pasurit dy fëmijë me moshë të përafërt, të cilat kanë të bëjnë me menaxhimin e rritjes së tyre.

Mundësia për të qenë në gjendje të luajmë së bashku, të ndajnë aktivitete dhe përvoja që kur janë të vegjël, jo vetëm që ndihmon në forcimin e lidhjes mes motrave dhe motrave, por para së gjithash i bën fëmijët miq. Kjo fazë e ndarjes padyshim që nuk ndodh në muajt e parë të jetës, por rreth moshës 4 ose 5 vjeç.

Një avantazh tjetër është sigurisht përgatitja e shtëpisë dhe organizimi i saj për të akomoduar dy fëmijë të vegjël. Me ardhjen e fëmijës së dytë, mjedisi në shtëpi do të jetë gati ta mirëpresë atë mes lodrave, pelenave, qosheve të mbuluara dhe zonave të sigurisë.

Dhe përsëri, shpresa e një nëne dhe mundësia e vërtetë për të parë fëmijët e saj të rriten së bashku dhe ndoshta të ndajnë interesa, pasione dhe miqësi. Është e qartë se të dy, si entitete të veçanta, do të kenë jetën e tyre, por duke qenë së bashku që nga fëmijëria, ata do të jenë gjithmonë në gjendje të mbështeten tek njëri-tjetri.

Dhe së fundmi, avantazhi objektiv që shqetëson nënat, qëndron në vazhdimin me të porsalindurin, rutinën që ata tani kishin organizuar me ardhjen e fëmijës së tyre të parë. Midis zgjimeve të natës, ndryshimeve të pelenave dhe lodhjes që prek të gjitha nënat e reja, është më mirë të bëni gjithçka menjëherë, në vend që të ktheheni në jetën e zakonshme dhe më pas të ndryshoni përsëri me ardhjen e një fëmije tjetër.

 

 

Burimi / https://dilei.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top