Mirëqenie

July 9, 2020 | 8:04

Përfitimet që i sjell trupit dhe mendjes meditimi në këmbë

Meditimi në këmbë është një praktikë që i ka rrënjët në Budizëm. Kujtojmë gjithashtu se shpesh vihet në dyshim në protokollet e mirëqenies. Para se të shohim përfitimet për trupin dhe mendjen, vlen të përmendet se, kur të praktikohet, këshillohet të ruani një ritëm të ngadaltë ecjeje. Gjithashtu, mos harroni se ekzistojnë disa teknika. Ndër më të famshmet janë ato që njihen si vipassana dhe kinhin.

Ndërsa për arsyet pse është i mirë për shëndetin, para së gjithash kujtojmë optimizimin e efikasitetit të qarkullimit të gjakut. Zgjedhur shpesh nga njerëzit që kalojnë shumë orë të ditës ulur, praktika e të medituarit në këmbë është shumë e dobishme kur bëhet fjalë për përmirësimin e rrjedhës së gjakut, veçanërisht në këmbë.

Duke vazhduar me përfitimet e meditimit dinamik, është e përshtatshme të përmendim dhe përfitimet e tij pozitive në tretje, si dhe nuk duhet anashkaluar ndikimi pozitiv në ankth. Në këtë drejtim, është e dobishme të përmendet një provë shkencore. Po flasim për një studim të botuar për herë të parë në 2017. Puna kërkimore në fjalë është një projekt ndërkombëtar që ka përfshirë ekipe nga realitete të ndryshme akademike (p.sh. Universiteti i Misisipit).

Ekipet shkencore që e menaxhuan atë janë përqendruar në efektet e përzierjes midis ushtrimit aerobik dhe meditimit. Studiuesit rekrutuan një mostër prej 110 personash me një moshë mesatare 21.4 vjeç. Në vazhdim, u bë e mundur të shihej një përmirësim i efekteve të çrregullimit të ankthit në subjektet e përfshira në grup, të cilët praktikonin meditimin e ecjes, të lidhur me ushtrimin aerobik.

Gjithashtu një tjetër përfitim që solli kjo praktikë përfshin normalizimin e niveleve të sheqerit në gjak. Këtë gjë e konfirmon një studim i realizuar nga Universiteti i Teksasit në Austin dhe Universiteti i Chulalongkorn në Bangkok. Ky studim i vitit 2015 monitoroi gjendjen e 23 pacientëve me diabet tip 2, të moshës midis 50 dhe 75 vjeç. Në një ndjekje 12-javore, ishte e mundur të identifikohej një ndikim pozitiv i meditimit në këmbë, mbi vlerat e glukozës në gjak.

Gjithashtu i dobishëm për përmirësimin e cilësisë së gjumit, meditimi në këmbë duhet të karakterizohet nga vëmendje e vazhdueshme në momentin aktual dhe gjithashtu mund të shoqërohet me meditimin statik. Së fundmi duhet theksuar se është më mirë ta praktikojmë atë në një terren të sigurt dhe këshillohet të ndiqet nga një trajner ekspert.

 

 

Burimi / https://dilei.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top