Këshilla & Arsye

July 18, 2020 | 8:08

Përfitimet që sjell të paturit një ‘partner pune’

Avantazhet e të pasurit një ‘bashkëshort pune’ (një marrëdhënie e fortë midis dy kolegëve platonikë, zakonisht të gjinisë së kundërt, e cila përfshin një lidhje të ngjashme me atë të një çifti të martuar) janë të mëdha.

Ata ju ndihmojnë, ju sigurojnë mbështetje morale dhe ua bëjnë jetën shumë më të lehtë.

  1. Partneri i punës i kupton emocionet tuaja, sepse mund të përjetojë të njëjtat gjëra dhe emocione si ju
  2. Partneri largon stresin nga jeta juaj në punë

Ata shtojnë më shumë argëtim dhe gëzim në një ditë pune. Edhe një masazh spontan tek shpatullat mund të ndriçojë një ditë të vështirë dhe t’ju japë forcë për të vazhduar para.

  1. Marrëdhënia ju jep një çlirim emocional në vendin e punës

Kurdo që të keni nevojë të qani për një dështim ose të ankoheni për ndonjë situatë të trishtë që ju ka ndodhur vetëm disa minuta më parë, bashkëshorti që është në marrëdhënie pune, është gjithmonë aty për ju. Mund të diskutoni çdo gjë së bashku.

  1. Ndajnë të njëjtat pikëpamje dhe vlera me ju

Kjo lidhet me pikëpamjet mbi procesin e punës, ambiciet dhe strategjitë që mund të planifikoni së bashku. Gjithmonë duhet të jeni në gjendje të diskutoni edhe për idetë më të çmendura me bashkëshortin, pa pasur frikë se do të kritikoheni apo keqkuptoheni.

  1. Ata ju ndihmojnë të arrini qëllime të reja dhe të përmirësoni performancën tuaj në punë

Ata mund t’ju motivojnë të bëni më të mirën kur rreziku është i lartë dhe stresi është tepër i madh. Ata nuk bëhen xheloz nëse ju ngjiteni lart në karrierë. Ndryshe nga të gjithë kolegët e tjerë, ata nuk po konkurrojnë me ju. Madje ata janë të gatshëm t’ju frymëzojnë dhe trajnojnë.

  1. Si për mirë, ashtu edhe për keq, ata janë në çdo festë të kompanisë

Ndjenja e sikletshme në një festë të organizuar nga kompania nuk është më problem. Nëse nuk jeni një person shumë i shoqërueshëm dhe nuk dëshironi të diskutoni me të pranishmit në festë, mund të qëndroni me partnerin tuaj. Nuk është më problem kur bëhet fjalë se kush do t’ju sjellë në shtëpi ose me kë do të shkoni në festë.

  1. Partnerët e punës mund të shpëtojnë njëri-tjetrin nga krizat në punë

Herët a vonë, çdo punonjës që ka një punë stresuese, ose një punë me nivele të larta përgjegjësie, kalon përmes një krize, duke u demotivuar dhe mërzitur plotësisht punonjësin. Disa janë të irrituar, sepse karriera e tyre nuk po shkon ashtu si donin dhe partneri i punës mund të bëhet një varkë shpëtimi në një oqean ku çdokush mund të mbytet. Ata do t’ju dëgjojnë dhe do t’ju ndihmojë të merrni frymë thellë dhe t’i shikoni gjërat me një sy të freskët. Për më tepër, ata do ta kuptojnë kur diçka nuk shkon me ju, sepse tashmë jua njohin të gjitha huqet.

  1. Bashkëshorti juaj i vërtetë nuk ka pse të dëgjojë më “thashethemet” e punës

Meqenëse çdo gjë në lidhje me punën e diskutoni me partnerin e punës, bashkëshorti juaj i vërtetë mund të marrë frymë lehtësisht. Nuk ka nevojë që të dëgjojnë thashethemet e punës, për njerëzit që vështirë se i njohin, pasi tashmë i keni ndarë të gjitha këto mendime me partnerin e punës, i cili është i përfshirë në mjedisin ku punoni.

 

 

Burimi / Telegrafi.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top