Në fokus

January 29, 2020 | 8:15

Pse të qenit ‘delja e zezë’ e familjes ju bën një person special

Kur dikush thotë se ka një dele të zezë në familjen e tyre, ne me siguri imagjinojmë dikë të çuditshëm, i cili është ndoshta edhe i përhumbur dhe dikush që ka probleme me ligjin. Sidoqoftë, shumë herë nuk është kështu, dhe ata njerëz nuk meritojnë të trajtohen si të largët.

Ja pse të qenit delja e zezë është diçka pozitive:

  1. Kjo ju bën të ndjeheni të lirë.
  2. Ju distancon nga njerëzit toksikë.
  3. Ju bën të vetë-mjaftueshëm.
  4. Ju bën më të fortë.
  5. Ju bën unike.
  6. Kjo tregon guximin tuaj.

 

 

Burimi / https://brightside.me/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top