FB

February 22, 2021 | 8:26

Rregullat që ju ndihmojnë të jetoni një jetë pa depresion

Psikologët këshillojnë t’i përmbahemi këtyre pesë rregullave themelore, falë të cilëve do të jemi në gjendje të mbajmë ekuilibrin në çdo situatë. Mos harroni këto rregulla, veçanërisht në situata të vështira të jetës, atëherë mund të merreni me çdo problem dhe nuk do të përballeni me depresion.

Mendo pozitivisht. Mendimet tona formojnë realitetin tonë. E rëndësishme është ajo që mendojmë dhe ndiejmë. Të gjithë mund të mësojnë të kontrollojnë mendimet e tyre dhe, nëse është e nevojshme, të ndalojnë së menduari negativisht.

Mos mendoni për armiqtë tuaj, mos humbni kohë dhe energji për ta. Nëse dikush ju ka ofenduar dhe as që mendon të pendohet, ndaloni ta fajësoni dhe ta dënoni këtë person. Njerëzit që fyejnë të tjerët në fakt janë thellësisht të pakënaqur vetë. Mos u shoqëroni me njerëz toksikë dhe mos prisni mirënjohje për veprat tuaja të mira.

Vetë-keqardhja nuk diskutohet! Absolutisht çdo person ka probleme, por dikush i kapërcen ato, dhe dikush bie në depresion për shkak të gjërave të vogla. Gëzohuni për gjithçka që keni. Nëse keni një çati mbi kokë dhe hani çdo ditë – ia vlen të vlerësoni jetën. Shikoni përreth jush, bota është e bukur, bekimet ju rrethojnë nga të gjitha anët, ju vetëm duhet të mësoni t’i vini re ato.

Jini vetvetja dhe mos imitoni të tjerët. Ju nuk duhet ta krahasoni veten me dikë, sepse ju jeni një person unik dhe duhet të jeni krenar për këtë. Ju keni shumë virtyte që njerëzve të tjerë mund t’u mungojnë. Besoni në veten tuaj, zhvillohuni, mësoni gjëra të reja, bëni një jetë të përmbushur.

Mos u shqetësoni për problemet tuaja dhe përpiquni të kënaqni të tjerët. Psikologët thonë se nëse bëni vepra të mira çdo ditë për dy javë, atëherë mund të harroni dekurajimin dhe depresionin. Bëni të lumtur njerëzit përreth jush me një buzëqeshje, një fjalë të këndshme, lëng të shijshëm ose diçka të tillë.

 

Burimi / Telegrafi.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top