Marrëdhënie

July 25, 2020 | 8:14

Sapo jeni ndarë dhe doni të nisni një lidhje të re? Ja çfarë duhet të keni parasysh

Një nga pyetjet më të shpeshta me të cilën përballemi pas një ndarjeje është:”Kur do fillojmë të njohim dikë tjetër?”

Disa ju këshillojnë që të kalojë një periudhë 6 mujore dhe pastaj të nisni me takimet e reja. Shoqja juaj e ngushtë, mund t’ju thotë që duhet urgjent të dilni me dikë dhe të mos prisni asnjë sekondë më shumë. Por çfarë duhet të bëni ju?

Të dëgjoni veten, nisur nga këshillat më poshtë:

Kur ta ndjeni se ndarja ju ka mësuar shumë gjëra të vlefshme rreth vetes. Kur ta ndjeni që jeni gati për të qenë një partner/e i/e mirë. Pasi të keni shijuar mjaftueshëm kohë me veten tuaj. Kur ndjeni se jeni i/e lumtur me veten. Kur të jeni të sigurt që nuk doni të ktheheni më me ish-partnerin tuaj.

Ti mund të imagjinosh një të ardhme tjetër!

Kur një zë brenda teje, kërkon që të përpiqesh për të nisur diçka të re. Kur të kesh hequr dorë nga zakonet e këqija në lidhjet e mëparshme. Kur ndjen se ke kaluar 75% të ndarjes. Kur e ke pranuar plotësisht ndarjen. Je gati të mos krahasosh më asnjë tjetër me ish-in tënd.

 

 

Burimi / panorama.com.al

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top