FB

April 15, 2021 | 8:23

Sharmi i grave me flokë të bardha. Akoma më të bukura, autentike dhe të sigurta

 

Nga Antonio Galdo, shkrimtar, gazetar

 

Në shumë raste, lyerja e flokëve është një zakon. Por bukuria është një gjë tjetër. Dhe kalimi i kohës, për gratë që kanë personalitet, nuk është kurrë një kufi. Përkundrazi!

1

 

Sharmi i flokëve të bardha te gratë

Dëshmi e kategorisë mund të jetë aktorja Helen Mirren. Ajo po i afrohet tetëdhjetë viteve me hapa të mëdhenj, por ruan hijeshinë dhe elegancën e saj të paprekur, të mbledhur në një tufë flokësh të bardha që diva amerikane nuk i fsheh, por më tepër tregon personalitetin e grave të mëdha. Përjetësisht e bukur. Mirren është simboli i gjallë i një miti që duhet të shpërndahet: për të mbajtur bukurinë e tyre të paprekur, pas një moshe të caktuar gratë duhet të lyejnë flokët e tyre. Për të shpëtuar nga ngjyra e bardhë.

3

Sharmi i flokëve të bardha

Kalimi i kohës nuk është një provë e lehtë për askënd. Veçanërisht për gratë, për bukurinë e tyre të rrumbullakët, natyrore që natyrshëm priret të zbehet, por jo që të shuhet. Dhe përballë kalimit të kohës, një ndryshimi estetik me të cilin në çdo rast duhet të merremi, ekziston gjithmonë rreziku i strehimit në nostalgjinë sterile dhe jo të ëmbël në valëzimin e saj, ose në keqardhje për atë që ka humbur, ose të mbërtheheni pas objekteve të tepruara të cilat më pas rrezikojnë të shtrembërojnë jo aq shumë një pamje të jashtme sa një identitet të tërë. Dy humbje. Dy mundësi të humbura për të jetuar kohën në plotësinë e saj, pa u futur në kënetën e fiksimeve. Flokët e bardha dhe mënyra në të cilën të gjithë, veçanërisht gratë, i mbajnë ato, është simboli i një bukurie në zhvillim, nuk përpiqet të ndalojë akrepat duke ndryshuar orën, por thjesht merr shënim se çfarë mund të japim akoma. Gjithashtu në nivelin estetik.

 

Mos i lyej më flokët

Mamaja ime filloi të kishte flokë të bardha shumë herët. Ashtu si një pjesë e madhe e grave, ajo shkoi në floktari, bëri ngjyrosjen dhe mosha e skalitur në ngjyrën e flokëve u zhduk. Papritmas, vendosi të mos e bënte më. “Unë jam mosha ime dhe nuk kam frikë. Dhe pastaj mendoj se ato janë edhe më elegante … ” më tha, kur i kërkova asaj një shpjegim për një zgjedhje kaq radikale. Sot, nëna ime është mbi 90 vjeç, flokët e saj të mrekullueshëm të bardhë shkëlqejnë, dhe është një pjesë integrale e pleqërisë së saj të ëmbël.

2

Si t’i përmirësoni flokët e bardhë?

Padyshim, nuk guxoj të kundërshtoj gratë që bëjnë zgjedhje të ndryshme dhe vazhdojnë, madje edhe në një moshë shumë të vjetër, të lyejnë flokët e tyre. Ndoshta është thjesht një zakon, një ritual, në raste të tjera mund të shërbejë për të na qetësuar në lidhje me përparimin e pandalshëm të kohës. Më pëlqejnë shumë flokët e bardha. Ato më japin një ndjenjë të kohës së jetuar, përvojës, jetës reale që rrjedh: ata nuhasin hijeshi.

 

Flokët e bardhë

Ajo e bardha në kokë, sidomos pas një moshe të caktuar, nuk është vetëm figura e kalimit të kohës: është një identitet i ri, i cili nuk duhet të trembë, por përkundrazi tregon një personalitet të fortë, të mbrojtur nga makthi i pleqërisë. Dhe kjo është gjithashtu pjesë e bukurisë së një gruaje.

 

Si t’i mbani flokët e bardhë?

Flokët e bardha janë shenja e origjinalitetit të një personi përpara dekorit të trupit të tij, në këtë rast flokët. Mos prekja e tyre është tamam si të mos i nënshtrohesh joshjes së kimisë për t’u përpjekur të zhdukësh rrudhat, një tjetër shenjë e kohës, një tjetër gjurmë magjepsjeje për gratë që dinë t’i veshin dhe nuk vuajnë prej tyre.

 

Si burrë, do të doja t’u thoja grave që shkojnë drejt flokëve të bardha, na e lini ne burrave këtë koncesion të njëmbëdhjetë për narcizmin tonë të pashërueshëm. Na lini të paguajmë për ngjyrat dhe furçat: sigurisht që nuk ju duhen.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi NonSprecare

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top