Thënie

July 9, 2020 | 8:00

THËNIE / Liria është një zgjedhje larg nga këtu

 

Nuk mund të qëndrosh zgjuar fëmijët e tjerët flenë. Nuk mund të lexosh ndërsa ushqehesh. Nuk mund të vizatosh kur profesorët shpjegojnë mësimin. Nuk mund të bëni detyrat e shtëpisë tuaj përpara TV. Nuk mund të jesh mik i të gjithëve dhe dyve. Nuk mund të bëni tatuazhe akoma. Nuk mund të largoheni kur nuk jeni i lumtur. Nuk mund të kaloni nga një kompani e madhe te një më e vogël. Nuk mund të jesh gjithmonë i dashuruar. Nuk mund t’ia rifillosh në moshën 40-vjeçare. Nuk mund të ecni para pa hyrë në borxhe. Nuk mund të ndaheni dhe të merrni menjëherë një burrë tjetër në shtëpi. Nuk mund të shkoni në shtrat duke mbajtur grimin e ditës. Nuk mund të rriteni në rrjetet sociale pa shitur përmbajtjen. Nuk mund të shkoni kundër më të fortit. Nuk mund të dilni veshur kështu. Nuk mund të bëni gjithçka, ju duhet të zgjidhni.

Secili nga ne ka një listë të gjërave që i ka thënë jo, nuk mund të bëhen. Ato janë lista shumë të gjata, sepse kur jemi të rinj jemi gllabëruar nga një listë e pafundme qëllimesh. Janë të gjitha argumentet për të qëndruar me të tjerët, në rrugën e duhur, të qetë në radhë drejt një të ardhmeje të parashikueshme. Përveçse ndonjëherë ajo e ardhmja na pëlqen dhe ndonjëherë jo, dhe për të mos kapërcyer ato pengesa të padukshme, bëjmë dëme të mëdha.

Të gjitha jetët e jetuara sa për t’u thënë, në realitet për të na mbajtur në atë shteg të detyrueshëm, nuk i interesoi askujt.

Thyej skemat! Pengesat nuk ekzistojnë, në pyll nuk ka fantazma dhe nuk do të përkulesh, sikur të kaloje nën orakullin jugor. Merrni përgjegjësi për planifikimin e ëndrrave tuaja. Mos i besoni askujt që përpiqet t’ju trembë ose t’ju frikësojë. Liria është një zgjedhje larg nga këtu.

a-free-woman

 

Marrë nga Mauri @disordinaryfamily

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top