FB

May 28, 2021 | 8:10

Vëllai im nuk mund të jetë gjithmonë pranë meje, por ai do të jetë gjithmonë në zemrën time

Lidhjet midis vëllezërve janë vërtet të pashpjegueshme. Nëse keni një vëlla ose motër, me siguri do ta dini për çfarë po flasim, ka diçka që ju lidh, pavarësisht gjithçkaje. Gjithmonë ekziston një lidhje e veçantë. Pavarësisht nga ndryshimet e zakonshme dhe mbase edhe për shkak të moshës, e cila më pas, me kalimin e viteve, shumohet, por gjithmonë do të ketë një të mirë, e cila do të mbetet e pashkatërrueshme.

Një vëlla, është ai me të cilin, ju ndani të gjitha sekretet e familjes. Ai që i dëgjon të gjitha ankesat tuaja dhe i bën ato të tijat, është ai që raportoi tek prindërit tuaj gjithçka që ju bëtë. Ai është ai që ju imitoi, në rast se jeni më i madh. Me pak fjalë, për të, ti ishe dhe ndoshta je, një burim frymëzimi, në rast se je më i vogli. Ju do të pajtoheni me mua që vëllezërit ose motrat e mëdha kanë qenë dhe janë një shembull për t’u ndjekur në disa raste.

Vëllai është ai person me të cilin është e lehtë të diskutosh. Por është po aq e lehtë të bësh paqe, është ai person që di se çfarë kupton vuajtja jote dhe në disa raste, të ndihmon të merresh me të. Vëllai është dikush që, pavarësisht gjithçkaje, të këshillon dhe kërkon gjithmonë një zgjidhje për t’u marrë me situatat më të frikshme. Me pak fjalë, marrëdhënia midis vëllezërve është e pazgjidhshme, askush nuk do të jetë në gjendje ta zgjidhë atë. Ata mund të jenë përpjekur ose do të provojnë, por ju do të jeni më të fortë se ata.

Vëllezërit si një qenie njerëzore

Një psikologe, Marie Laure Colonna, i përcakton vëllezërit e motrat si një qenie e vetme njerëzore, dikë me të cilin duhet të ndajnë pa ndjenja. Dhe demonstron, me shembuj historikë, se si ekziston një identitet kolektiv dhe kjo është arsyeja pse ka konflikte të forta midis jush, shembujt janë të thjeshtë: Kaini dhe Abeli.

Kur është e qartë se personaliteti i njërit shtypet nga tjetri, me pak fjalë, për sa kohë që tjetri është atje, ai nuk mund të jetë vetvetja deri në fund. Kjo na bën të analizojmë xhelozinë midis vëllezërve dhe motrave, e cila është totalisht normale, do të ishte e pabesueshme nëse nuk do të ekzistonte, pasi që fëmijë, duhej të luftonit me këdo që tërhiqte më shumë vëmendjen e prindërve tuaj.

Por ky është vetëm një mjet, i cili ju vë në provë gjatë jetës, pasi vëllezërit nuk duhet të luftojnë kurrë me njëri-tjetrin, por përkundrazi, të luajnë këtë “identitet kolektiv” në favorin tuaj.

 

 

Burimi / https://www.nonsolodonna.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top