Mirëqenie

May 23, 2020 | 8:10

12 hapat që ju ndihmojnë të gjeni ekuilibrin e brendshëm

Kur dikush tenton të jetojë mirë, është thelbësore të merren parasysh disa aspekte të realitetit të një personi. Nga shëndeti, tek mirëqenia praktike e deri te mirëqenia shpirtërore, çdo pjesë e vogël është thelbësore për t’i dhënë jetë enigmës së plotë. Të jesh i aftë të jetosh mirë çdo pjesë të vetes dhe të mbash një lloj vazhdimësie ndërmjet asaj që mendon, thua dhe bën, janë në të vërtetë themelet për ekuilibrin e brendshëm.

Një kusht i rëndësishëm që ndihmon për të jetuar jetën plotësisht duke dhënë një njohuri të mirë për veten dhe duke i bërë gjërat gjithmonë të shkojnë në mënyrën më të mirë. Sidoqoftë, të jesh i aftë për të arritur këtë gjendje nuk është gjithmonë e lehtë. Shumë herë keni nevojë për vullnet të mirë, angazhim dhe durim që të dini si të prisni.

Hapat që ju ndihmojnë të gjeni ekuilibrin e brendshëm:

 • Zbuloni se kush jeni vërtet.
 • Jini vetvetja.
 • Mos u varni nga të tjerët.
 • Mos jetoni me faj.
 • Ndryshoni atë që nuk ju pëlqen.
 • Kujdesuni për veten.
 • Jini pozitiv.
 • Çlirojeni mendjen.
 • Bëni atë që doni.
 • Jini të hapur për ndryshime.
 • Mësoni të jeni mirënjohës.
 • Asnjëherë mos ndaloni së punuari me veten.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top