Dëshmi

May 31, 2018 | 15:09

12 rregullat që duhet të ndiqnin gratë në vitin 1955, për të qenë një grua e mirë

Bota ka ndryshuar shumë dhe shpejt që nga fundi i luftërave botërore, dhe ne nuk i referohemi vetëm teknologjisë së avancuar. Zakonet, traditat, marrëdhëniet me familjen dhe mbi të gjitha liritë dhe të drejtat e grave kanë ndryshuar.

Vetëm 60 vjet më parë, pikërisht në vitin 1955, një gazetë e quajtur Housekeeping Monthly publikoi “Udhëzues për të qenë një grua e mirë”, një listë veprimesh dhe sjelljesh që gratë duhet të bënin për të qenë të respektuara. Le të shohim se çfarë ishin ato:

1.Përgatitni darkën paraprakisht që ta keni gati kur të vij burri: është një mënyrë për ta bërë atë të kuptojë se ju keni menduar për të gjatë mungesës së tij dhe për t’u kujdesur për të.

2. Lërini punët çerek ore para për t’u bërë gati: të vishni një fustan të pastër, të bëni make-up dhe të vendosni një hark në flokët tuaj.

3. Le ta gjejnë shtëpinë të pastër dhe të rregullt: hyni në dhoma një herë të fundit për të kontrolluar se çdo gjë është në rregull dhe se nuk ka pluhur.

4. Në dimër ta gjejnë shtëpinë të ngrohtë: burri juaj do të ketë ndjenjën e kthimit në parajsë pas një dite të lodhshme pune. Duke u kujdesur për ngrohtësinë e shtëpisë tuaj do t’ju japë kënaqësi të jashtëzakonshme personale.

5. Kujdesuni për fëmijët, laju atyre duart dhe vishi me rroba të pastra. Mundohuni t’i qetësoni nëse janë të shqetësuar. Fikni pajisjet ose ndonjë zhurmë tjetër që mund të hyjë në shtëpi.

6. Tregojini atij që jeni e lumtur që po e shihni, ta mirëprisni atë me një buzëqeshje të sinqertë dhe një përqafim të ngrohtë. Dëgjojeni atë. Dita juaj mund të ketë nevojë për lehtësim dhe është detyra juaj për ta siguruar atë.

7. Do të keni shumë gjëra për t’i thënë, por mbërritja e tij nuk është koha e duhur për të folur me të. Prisni që ai të fillojë bisedën dhe mos harroni se fjalimet e tij janë më të rëndësishme se sa të tuat.

8. Le të jetë mbrëmja momenti i tij. Mos u zemëroni nëse kthehet në shtëpi vonë ose shkon jashtë për darkë në vend që të kalojë kohë me ju. Mundohuni të kuptoni se jeta juaj është e mbushur me stres dhe se lejimi i vetes për t’u çlodhur është i rëndësishëm.

9. Qëllimi juaj është që ta bëni shtëpinë një vend paqeje dhe qetësie ku burri juaj mund të rigjenerojë energjitë e tij. Mos e mbushni atë me ankesat dhe problemet tuaja.

10. Mundësojini relaksim të qetë. Le të ulet në karrigen më të rehatshme ose të qëndrojë në divan. Përgatitni një pije të nxehtë ose të ftohtë nëse është e nevojshme.

11. Jeni e vlefshme kur vendosni këpucët tuaja në vend pas mbërritjes. Përdorni një ton të këndshëm dhe të qetë të zërit.

12. Mos i bëni pyetje në lidhje me veprimet e tij dhe mos e brengosni gjykimin e tij. Mos harroni se ai është pronar i shtëpisë dhe si i tillë ai do ta ushtrojë vullnetin e tij me korrektësi.

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / tuttorete.info

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com