Këshilla & Arsye

October 16, 2020 | 8:04

12 truket psikologjike që do t’ju ndihmojnë të fitoni përparësi në situatat shoqërore

Këto janë disa sulme të ftohta psikologjike që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni rezultatin e çdo situate shoqërore.

1.Nëse doni të dini diçka nga dikush, bëjini një pyetje dhe kur të mbarojnë përgjigjen, heshtni dhe mbani një kontakt me sy. Ata do t’ju tregojnë disa gjëra të tjera, pothuajse gjithçka.

2.Kur përpiqeni të bindni dikë për diçka, sigurohuni që ai është ulur dhe ju jeni në këmbë. Kjo i bën ata t’ju besojnë më shpejt.

3.Çelësi i besimit është të hysh në një dhomë dhe të supozosh se të gjithë të pëlqejnë.

4.Referojuni njerëzve që sapo keni takuar me emrin e tyre. Njerëzve u pëlqen t’u përmendet emri dhe kjo do të krijojë menjëherë një ndjenjë besimi dhe miqësie. Shembull: “Gëzohem që u njoha me ty Alex. Atëherë, Aleks si e njeh John? “Dhe vazhdoni të përsërisni emrin gjatë gjithë bisedës.

5.Nëse dikush ju tërheq, sytë e tij fillojnë të ndriçojnë më shumë se zakonisht gjatë një bisede me ju.

6.Bëni dallimin midis një buzëqeshje të rreme dhe një të vërtetë. Ju mund të zbuloni nëse dikush është duke buzëqeshur vërtetë apo po mashtron, duke ju parë në sy. Kur buzëeshja është e vërtetë pranë cepave të syve formohen rrudha.

7.Kushtojini vëmendje këmbëve të njerëzve. Për të ditur nëse dikush është i interesuar për një bisedë shikoni këmbët e tij, nëse janë drejtuar nga ju, ata janë të interesuar. Nëse ato janë anash ose në ndonjë drejtim tjetër, ata nuk janë. Këmbët nuk gënjejnë.

8.Kur jeni në një parti ose një takim, hidhni një shaka dhe vëzhgoni njerëzit që qeshin rreth jush. Njerëzit që ndihen afër njëri-tjetrit do të shikojnë njëri-tjetrin. Kjo është e dobishme për të dalluar miqësitë dhe marrëdhëniet e tjera.

9.Hakmarrja për t’i bërë njerëzit të bëjnë atë që ju dëshironi. Ofrojini dikujt një zgjedhje në vend të një komande. Për shembull, në vend që t’i thoni fëmijës tuaj të vogël pini qumështin, pyesni se kush dëshiron të pijë qumësht. Kjo i jep personit një ndjenjë kontrolli dhe prodhon një shans më të lartë për një rezultat më të mirë.

10.Si të fitoni një argument? Nëse personi që debaton e humbet durimin dhe fillon të bërtasë, prirja e natyrshme njerëzore është të bërtasë. MOS! Qëndro i qetë dhe përgjigju në heshtje. Kjo do t’i acarojë edhe më shumë. Provoje! Funksionon.

11.Pasqyroni gjuhën e trupit të njerëzve për të rritur besimin. Nëse imitoni me delikatesë gjuhën e trupit të personit me të cilin po flisni, në mënyrë efektive mund të krijoni besim tek ata. Duke pasqyruar mënyrën se si flasin dhe lëvizin ata do t’ju pëlqejë më shumë, sepse, për ta, do të duket sikur jeni mjaft mirë i pajtueshëm.

12.Fillimi. Për të hedhur një farë ideje në mendjen e dikujt, kërkojini që të mos mendojnë fare për një gjë të veçantë.

 

 

Burimi / http://www.beautifulquotes.co/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top