Këshilla & Arsye

October 8, 2020 | 8:12

5 gabimet që bëjmë kur lajmë fytyrën

Kur lajmë fytyrën, pa dashje bëjmë disa gabime, të cilat na bëjnë që të kemi lëkurë të irrituar, me vaj ose shumë të thatë.

Pastrues i gabuar

Kur kemi një lëkurë shumë delikate, duhet të përdorim një pastrues të butë që kupton nevojat e fytyrës sonë. Një detergjent i gabuar përfundon duke kompromentuar shëndetin e fytyrës sonë, pengesat natyrore që ndodhen në të mund të humbin intensitetin dhe papastërtia përfundon duke u akumuluar.

Pastrues që irriton lëkurën

Shmangni produktet që irritojnë lëkurën dhe që përmbajnë sulfate dhe parabene. Ato mund të shkaktojnë thatësi, skuqje, acarim ose, në rastin më të keq, të shkaktojnë reaksione alergjike që sigurisht nuk janë të mira për ju.

Ujë i ftohtë

Uji për të larë fytyrën duhet të jetë gjithmonë i vakët. Fytyra jonë nuk mund të qëndrojë në temperatura shumë të larta ose shumë të ulëta të cilat përfundojnë duke ndryshuar lagështinë e vetë lëkurës dhe duke eliminuar vajrat e saj. Kur kjo të ndodhë duhet të jeni shumë të kujdesshëm.

Shpëlarje e pasaktë

Kini kujdes që të shpëlani mirë çdo papastërti të pranishme në fytyrë, të cilat mund të bllokojnë poret dhe shumë më tepër. Për të pasur një rezultat të mirë është mirë të përdorni gjithmonë ujë të rrjedhshëm.

Krem hidratues

Gjithmonë përdoret pak, por ky krem na lejon të mbajmë lëkurën të shëndetshme dhe të hidratuar. Edhe kur lëkura është pak e lagur, ky produkt është shpesh i shkëlqyeshëm. Përdorni ato që përthithen më lehtë.

Pastaj mos harroni të bëni masazhe rrethore në fytyrë. Nëse bëni dush, lajeni fytyrën tuaj të fundit për të larguar të gjitha gjurmët e mbetura të sapunit.

 

 

Burimi / https://www.positivevibration.guru/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top