Mirëqenie

November 7, 2017 | 11:13

5 mënyra për të përqafuar lumturinë

Lumturia është e arritshme për të gjithë – vetëm disa ndryshime të vogla në mendimin dhe qëndrimin tuaj mund të ndihmojnë në nxitjen e një jete më pozitive. Dr. Raj Persaud ndan pesë këshilla për të jetuar një jetë më të lumtur.

1

Jini serioz për lumturinë. Aristoteli lë të kuptohet se lumturia duhet të jetë qëllimi përfundimtar i jetës – si ai e përcakton lumturinë, megjithatë, është diçka përtej një niveli të mbinatyrshëm – nuk është thjesht duke shijuar jetën, por duke jetuar mirë dhe duke marrë seriozisht mirëqenien tuaj – njerëzit e lumtur janë më të bukur dhe të arrijnë më shumë.

Ka më shumë se një lloj lumturie – ekuilibri i duhur i llojeve të ndryshme është thelbësor. Ka lloj kënaqësie që merrni nga një gotë e bukur verë dhe shoqëri e mirë, dhe ka lloj kënaqësie që ju merrni nga kapërcimi i vështirësive dhe arritjeve – kini kujdes ndjekjen e vetëm një lloji e lumturie.

 Njerëzit e lumtur janë njerëz mirënjohës- Duke u përqëndruar në atë që mungon në jetën tuaj dhe ajo që nuk e keni, do t’ju bëjë të mjerë – Ji mirënjohës për gjithçka që keni – ju jeni gjallë dhe ju jeni të bekuar me shumë mundësi dhe avantazhe që shumë nuk kanë.

Mos u bëni të patundur për lumturinë-Dëshmia është se ata që janë jashtëzakonisht të lumtur ose që ndjekin lumturi të madhe, kanë prirje të kenë ndjenja të brishta dhe të zhyten nga lart-poshtë, ndërsa ata që ndjekin ‘kënaqësi të butë’ priren të jenë më të qëndrueshëm. Shkoni për stabilitetin dhe jo intensitetin.

Merrni përgjegjësinë për lumturinë tuaj- Është e lehtë të fajësosh botën dhe fatkeqësitë nëse ndiheni të mjeruar, por nuk mund ta kontrollojmë botën. Megjithatë, mund të kontrollojmë reagimet tona ndaj ngjarjeve. Kontrollimi i asaj që mundeni dhe braktisja e përpjekjes për të kontrolluar atë që nuk mund të bëni është një sekret kyç i lumturisë.

 

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com