Këshilla & Arsye

August 8, 2018 | 8:11

5 shenjat që tregojnë se jeni emocionalisht të paqëndrueshëm

Të gjithë duhet të jemi të lirë të provojmë emocionet tona dhe të shprehim veten si të rritur. Sidoqoftë, nëse jeni rritur në një familje që neglizhon emocionet, ju nuk mund ta jetoni jetën ashtu si duhet. Ka shumë gjëra që mund të kontribuojnë në tronditjen emocionale, por faktori kryesor për shumicën e njerëzve është braktisja emocionale e fëmijërisë.

Kur një ose të dy prindërit dështojnë t’u përgjigjen nevojave emocionale të fëmijëve të tyre, ato mund të ndikojnë në jetën e tyre kur arrijnë moshën madhore. Nëse jeni rritur në një familje të tillë, ata ju mësuan në një moshë të re që emocionet tuaja ishin të parëndësishme. Ju ndoshta keni krijuar mure dhe kufizime për të bllokuar ndjenjat tuaja si një mekanizëm i përhapjes. Mënyra si jetoni ju duket normale, sepse ajo është e vetmja gjë që ju dini.

Nëse kjo tingëllon e njohur, 5 shenjat e mëposhtme ju tregojnë me siguri nëse jeni emocionalisht të paqëndrueshëm:

  1. Kur ndodh diçka e mirë, nuk ndjeni gëzim

Së fundi e keni atë promovim! Partneri juaj ju befasoi me një dhuratë! Pa marrë parasysh se çfarë ishte gjëja e mrekullueshme, thjesht nuk e ndjeni lumturinë që të tjerët përjetojnë. Ndërsa ata janë duke buzëqeshur dhe duke festuar, ju nuk keni ndonjë gëzim. Ju e dini që gjërat e bukura nuk zgjasin kurrë dhe të paktën në këtë mënyrë ju jeni të përgatitur për zhgënjimin e ardhshëm.

  1. Ju nuk jeni në gjendje të shpjegoni atë që dëgjoni

Për shkak se normalisht nuk e dini se çfarë është. Ju keni probleme të shpjegoni atë që ndjeheni dhe kjo ndodh si rezultat i boshllëkut. Ti kurrë nuk ke mësuar se çfarë është lumturia e vërtetë sepse nuk je lejuar kurrë ta mbash për një kohë të gjatë. Nëse u përpoqët të shpjegonit ndjenjat tuaja, do të përfundoni duke u ngatërruar me fjalët tuaja.

  1. Emocionet e të tjerëve ju bëjnë shumë të pakëndshme

Ju nuk keni idenë se çfarë të bëni. A po qajnë? Jo, jo, të lutem. Ju jeni më të pakëndshëm kur dikush ju shprehet emocionalisht. Ju jeni ngopur me këto lloj shpërthimesh, kështu që kur dikush tjetër i ka ato, ata ju lënë të shqetësuar.

  1. Ju doni që unë të bëj të njëjtën gjë

Pavarësisht konfuzionit tuaj me shpërthimet emocionale dhe pikëllimin ekstrem nga ana e të tjerëve, ju i keni zili. Ju dëshironi të shprehni veten në mënyrën se si të tjerët e bëjnë lehtë, pa frikë nga gjykimi. Për fat të keq, prindërit tuaj nuk ua mësonin se si ta bënin këtë gjë dhe ata shmangnin çdo mundësi për rritje emocionale.

  1. Ju jeni në autopilot

Ju ngriheni, shkoni në punë, shkoni në shtëpi, hani diçka, shkoni në shtrat dhe rikujtoni gjithë ditën që kaluat. Jeta që jetoni është e mbushur me përsëritje dhe ndoshta e shihni atë si stabilitet. Ju jeni thjesht duke ecur përpara, duke vënë një këmbë para tjetrës. Dhe mund të pyesni veten nëse duhet të ketë më shumë se kaq. Jeta duhet të ketë ulje dhe ngritje dhe nëse nuk dëgjoni nga askush, ju mund të ndaheni emocionalisht. 

Tani që jeni një i rritur, ju nuk duhet të mbani të njëjtat modele që kishit fëmijë. Ju keni mundësinë për t’i lejuar vetes të shprehni dhe ndjeni emocionet pa patur vështirësi. Është një gjendje e natyrshme njerëzore për të ndjerë. Rëniet njëra pas tjetrës të mësojnë se si të menaxhoni emocionet tuaja në një mënyrë të shëndetshme.

 

Burimi / https://italiafeed.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com