Marrëdhënie

May 21, 2020 | 8:11

5 shenjat që tregojnë se jeni të pakënaqur në marrëdhënien tuaj

Edhe çiftet më të lumtura duhet të punojnë shumë për të mbajtur një marrëdhënie të shëndetshme. Ne vazhdimisht ndryshojmë zakonet, qëndrimet dhe sjelljet tona. Pra, kontrolloni për shenjat që tregojnë se ju dhe partneri juaj nuk jeni të lumtur që jeni bashkë.

  1. Ju nuk jeni të sigurt se mund t’i besoni atij / asaj

Besimi është themeli i një marrëdhënieje të shëndetshme. Nëse e shihni veten duke dyshuar vazhdimisht në atë që thotë partneri juaj, dijeni që “përbërësi” kryesor i kësaj marrëdhënie mungon dhe pa të është e vështirë ta bëni këtë marrëdhënie të funksionojë.

  1. Ju jeni gjithmonë në vendin e dytë

Në një marrëdhënie, të dy personat duhet të kenë të njëjtin nivel angazhimi. Nëse njëri prej jush është gjithmonë i dyti në listën e përparësive, diçka nuk është në rregull.

  1. Ju nuk jeni më të sigurt se doni të vazhdoni

Nëse nuk ndiheni rehat me partnerin tuaj ose dyshoni në marrëdhënien tuaj, kjo ndodh sepse problemet po arrijnë nivele kritike. Ose flisni dhe përpiquni ta zgjidhni atë ose është më mirë që secili të shkojë në rrugën e tij. Intuita është një ndjenjë e fuqishme.

  1. Ju jeni bërë “rival”

Një marrëdhënie nuk është një konkurs se kush ka të drejtë, kush sakrifikon më shumë ose kush është më i miri. Marrëdhënia është partneritet, angazhim dhe dashuri. Nëse njëri përpiqet të jetë vazhdimisht më i mirë se tjetri, ekuilibri mes jush është komprometuar.

  1. Ju nuk dëshironi të jeni bashkë

Pavarësisht se sa i ngjeshur është programi ynë, gjithmonë ekziston mundësia të gjejmë kohë të lirë për të qenë me njerëzit që duam. Nëse injoroni vazhdimisht veten, duke u larguar nga njëri-tjetri, pse të jeni bashkë? Mund të jesh më i/e lumtur vetëm.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top