Këshilla & Arsye

July 3, 2020 | 8:02

5 shenjat që tregojnë se zemra juaj është e lodhur

Në listën e mëposhtme, ne tregojmë 5 shenja që zemra juaj është e lodhur dhe që duhet të filloni të kujdeseni për veten tuaj për të jetuar më mirë.

  1. Shkëputja e brendshme

Nëse nuk ndiheni plotësisht të vetëdijshëm për veten tuaj, duke mos qenë në gjendje të perceptoni gjithçka që po ndodh brenda jush ose përballeni me probleme që kërkojnë një qëndrim, mund të jeni të lodhur emocionalisht.

  1. Mungesa e motivimit

Lodhja emocionale largon motivimin tonë, edhe për gjërat që na kanë sjellë shumë gëzim, pasi ato nuk janë më speciale. Ne u dekurajuam plotësisht nga gjithçka, besojmë se asgjë nuk mund të na sjellë emocione, kjo është arsyeja pse ne bëjmë gjithçka “pa detyrim”.

  1. Ndjenja e negativitetit

Negativiteti i thellë, dëshpërimi dhe pafuqia janë simptomat kryesore të një zemre të lodhur. Ju mendoni se nuk jeni në gjendje të bëni asgjë mirë dhe të gjithë janë kundër jush.

  1. Lodhje fizike pa ndonjë arsye të dukshme

Lodhja emocionale mund të shfaqet gjithashtu në trupin tonë, ne ndiejmë lodhje të pashpjegueshme dhe dekurajim, edhe nëse nuk kemi bërë ushtrime të rënda. Trupi ynë vuan pasojat e asaj që ndodh në mendjen dhe zemrën tonë.

  1. Pamundësia për t’u përqendruar

Një nga shenjat e dukshme të lodhjes emocionale është ndjenja e paqartësisë në mendje. Ju nuk mund të përqendroheni plotësisht në asgjë, ndjeheni gjatë gjithë kohës të hutuar, të paaftë për të bërë plane ose të mbani mend gjëra themelore.

Nëse keni këto shenja, duhet t’i jepni më shumë përparësi shëndetit dhe mirëqenies tuaj. Kërkoni ndihmë për t’u kujdesur për veten tuaj për të jetuar më të lumtur.

 

 

Burimi / https://postcuriosi.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top