Marrëdhënie

May 16, 2020 | 8:06

7 shenjat që tregojnë se marrëdhënia juaj është drejt fundit

Sa herë na ka befasuar lajmi për ndarjen e një çifti miqsh ose të afërm? Ndodh shpesh që fundi i një marrëdhënie të vijë si një rrufe në qiell të hapur. Me sa duket pa shenja paralajmëruese. Por a është vërtet kështu?

Jo. Nëse marrëdhënia juaj do të marrë fund, me siguri disa kambana alarmi që kanë rënë më parë. Sinjalet shpesh injorohen nga frika, por ndonjëherë edhe nga dembelizmi. Po, sepse një histori dashurie, një lidhje, është diçka e gjallë, diçka që duhet të ushqehet gjithmonë. Përkundrazi, shpesh ndodh e kundërta dhe nuk u kushtohet vëmendja e duhur atyre shenjave të vogla ose të mëdha që paralajmërojnë.

Le të shohim se cilat janë këmbanat e alarmit që kurrë nuk duhet të nënvlerësohen. Ka shenja që janë të zakonshme. Identifikimi i tyre në kohë mund të shpëtojë marrëdhënien, ndërsa injorimi i tyre çon në prishje të pashmangshme

  1. Nuk flisni më për gjëra personale

Një nga shenjat që drita e kuqe ndizet në një lidhje është kur ndaloni së foluri për veten tuaj, për jetën tuaj të përditshme. Ajo që dikur ishte një zakon i mirë, tashmë ka humbur.

  1. Ka një mosmarrëveshje në rritje

Të jetosh një marrëdhënie të mirë nuk do të thotë të mendosh në të njëjtën mënyrë, ose t’i shohësh gjërat në të njëjtën mënyrë. Përkundrazi. Në të vërtetë, dallimet shpesh janë dhomat klasike që e bëjnë jetën në çift më të gjallë dhe më pjesëmarrëse.

  1. Ankesat e tejkalojnë të qeshurën

Nga shenjat që tregojnë se marrëdhënia juaj është drejt fundit, kjo është më e rëndësishmja. Është më shumë dhe më mirë se të tjerat, pasi tregon një frakturë të thellë brenda çiftit. Të ndalosh së qeshuri është si të fikësh diellin.

  1. Grindja bëhet e përditshme.

Një nga 7 shenjat e tjera që paralajmërojnë krizën e thellë të një marrëdhënie është pikërisht shpeshtësia e grindjeve. Ajo që dikur ishte thjesht diçka e rrallë, bëhet e përditshme.

  1. Nuk mendoni më së bashku për të ardhmen

Një marrëdhënie ushqehet me projekte, madje herë pas here edhe të guximshme, por të afta për të bashkuar dy persona.

  1. Kërkoni mundësi që të jeni gjithnjë e më shumë vetëm

Kur ajo që dikur ishte si një nevojë, domethënë për të ndarë, për të bërë gjëra së bashku, pushon së ekzistuari, kjo sinjalizon siklet dhe kufizim.

  1. Brenda, dalin një nga një të gjitha flakët

Një marrëdhënie nuk është një çështje mekanike dhe ka një sinjal që ndizet kur kriza është e dukshme. Dhe kjo është ajo se si ndjeheni nga brenda. Një lloj zëri i vogël që sugjeron një ekzaminim të ndërgjegjes. Një sëmundje e pamundur për tu injoruar.

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top