Mirëqenie

November 7, 2020 | 8:16

Aktivitetet e thjeshta që ju ndihmojnë të ndiheni më të lumtur

Për momentin, emocionet mund të jenë të ngjashme me një rrotë rrotulluese, apo jo? Sidoqoftë, për të ndihmuar në luftimin e niveleve të ulëta ka disa mënyra të thjeshta, por efektive për të ruajtur një ekuilibër dhe shpresojmë që ta bëjnë udhëtimin më pak të frikshëm.

5 aktivitete të thjeshta që ju ndihmojnë të ndiheni më të lumtur

  1. Shijoni

Ky është aktiviteti im i preferuar për momentin. Gjithçka ka të bëjë me daljen jashtë një përvoje pozitive për ta rishikuar dhe vlerësuar atë. Akti i shijimit ndihmon për të intensifikuar dhe zgjatur emocionet pozitive që vijnë nga shijimi i diçkaje. Ju mund të shijoni çdo gjë nga e cila ndjeni një gëzim – qoftë duke parë një film me familjen tuaj, duke bërë një shëtitje, duke shijuar një gotë me pijen tuaj të preferuar ose edhe një përqafim nga një i dashur.

Ekzistojnë disa teknika që mund t’i përdorni për ta përmirësuar – të tilla si ndarja me një person tjetër, sigurimi që të jeni plotësisht të pranishëm në moment ose edhe të bëni një foto për ta mbajtur mend.

  1. Akte të rastësishme mirësie

Detyra e fundit e shtëpisë është kryerja çdo ditë e një akti mirësie të rastësishme, përtej asaj që do të bëja zakonisht. Ato nuk duhet të jenë gjeste masivisht madhështore, t’i kushtojnë tokës ose të marrin një kohë – ato thjesht duhet të ndikojnë tek një person tjetër. Kur jemi të motivuar të veprojmë për të mirën e të tjerëve (dhe shoqërisë më të gjerë), natyrshëm ndihemi më të lumtur. Është e mahnitshme sesi një praktikë e thjeshtë e përditshme e altruizmit mund të zhvendosë vëmendjen tonë nga mungesa në bollëkun e asaj që u kemi ofruar të tjerëve.

  1. Lidhja shoqërore

Bëni një pikë për të vendosur çdo ditë një kontakt domethënës me dikë. Kontaktoni me dikë jashtë familjes suaj thjesht duke dërguar një mesazh ose duke bërë një telefonatë. A ka ndonjë mik që nuk e keni takuar për ca kohë? Një anëtar i familjes me të cilin dëshiron të kalosh kohë duke folur?

Nuk ka nevojë të ketë një strukturë të caktuar – thjeshtë një përshëndetje, si jeni është më se e mjaftueshme për të ndërtuar një bisedë. Sapo të mbarojë biseda, në çfarëdolloj forme, merrni një moment për të menduar se si ju bëri të ndiheni.

  1. Lista e mirënjohjes

Kërkimet kanë treguar që reflektimi dhe ndjenja e mirënjohjes mund të na bëjnë jo vetëm më të lumtur, por edhe më të shëndetshëm. Përmes disa prej pikave të mia më të errëta, veprimi i thjeshtë për të shkruar diçka që jam mirënjohës, çdo mbrëmje ka qenë fjalë për fjalë çelësi për të më bërë të lumtur. Në të vërtetë nuk ka nevojë të marrë shumë kohë. Pak para se të shkoni në shtrat, merrni disa momente për t’u përqëndruar dhe shkruani në të vërtetë rreth 5 gjërave për të cilat jeni mirënjohës.

  1. Komunikoni

Në këtë kohë që jetojmë është e rëndësishme që të ndihemi rehat me komunikimin. Sidomos tani që jemi të kufizuar me mundësi për vetmi. Por, nëse nuk jeni të rrethuar nga njerëz ose të pavarur nga të tjerët – sigurohuni që të komunikoni rregullisht ndjenjat ose nevojat tuaja. Shpesh një problem i përbashkët është një problem i përgjysmuar.

 

 

Burimi / https://livingprettyhappy.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top