Marrëdhënie

November 3, 2020 | 10:41

Arsyet pse dashurohet një mashkull…

Shumë janë të bindur se burrat dashurohen ndryshe nga gratë. Ekziston një besim i përhapur se burrat nuk janë të aftë për ndjenja të thella. Kjo është krejtësisht e gabuar. Çfarë e ndihmon një mashkull të dashurohet? Çfarë lloj gruaje e bën atë të humbasë mendjen e tij?

Edhe pse burrat dhe gratë kanë të njëjtat emocione, burrat dashurohen në mënyrën e tyre. Studiuesit kanë zbuluar 6 arsye kryesore pse një mashkull mund të dashurohet.

  1. Ai është magjepsur nga ajo

Burrat çarmatosen përpara grave. Pamja e saj, karakteri, zëri, e qeshura: kur një burrë dashurohet, ai magjepset plotësisht. Kjo përgjigje nuk tingëllon shumë romantike, por një burrë dashurohet kur ndjenjat e tij për një grua arrijnë masë kritike. Ai kalon kohë me të, sheh se ajo është e sjellshme, e dashur, e përkushtuar, qesharake, tërheqëse dhe të gjitha këto momente pozitive kanë një peshë të caktuar.

  1. Ai është i sigurt se kjo do ta bëjë atë të lumtur

Ju mund të mendoni se një burrë bie në dashuri me një grua që do ta bëjë atë të lumtur. Megjithatë e kundërta është e vërtetë. Kur një burrë shikon një grua dhe ndjen se po e bën të lumtur, ai vazhdon të dashurohet me të përsëri dhe përsëri. Ndjenja e të qenit e nevojshme në jetën e tij, mendimi që ka fuqinë për ta bërë atë të lumtur, e bën atë edhe më të lidhur. Nëse një burrë sheh që është i aftë ta bëjë një grua të lumtur, ai e di se ajo do t’i përgjigjet në të njëjtën mënyrë.

  1. Shikon sa e hapur është ajo për të dashur

Ju ndoshta keni dëgjuar shumë se një grua duhet të jetë e paarritshme për t’u bërë më tërheqëse për një burrë. Por e vërteta është se burrat pëlqejnë gratë që janë të hapura dhe përqafojnë dashurinë. Për ta bërë këtë, një grua duhet të kuptojë se çfarë cilësish kërkon tek një burrë, si dhe se kush është ai. Ajo që e bën një burrë të dashurohet varet nga një lidhje e thellë emocionale. Kur mund të jeni të hapur dhe të prekshëm me një person, ka më shumë të ngjarë të dashuroheni. Ne mund të ndiejmë vërtet diçka, përfshirë dashurinë, vetëm duke hequr muret.

  1. Mënyra se si e bën atë të ndihet

Një burrë bie në dashuri me një grua për shkak të ndjenjave që ajo shkakton tek ai. Kur ai është pranë saj dhe ndihet rehat dhe i lumtur, është shumë e lehtë për të që të humbasë mendjen. Të gjithë duam të jemi me njerëz që na bëjnë të ndihemi të lumtur dhe të dashur. Ne jemi duke kërkuar ngrohtësinë dhe dashurinë që vetëm disa njerëz mund të na e japin. Burrat dashurohen me një grua që i bën ata të ndihen të aprovuar emocionalisht dhe të dashur.

  1. E do jetën

Çfarë mund të jetë më mirë për një burrë sesa takimi me një grua që është e gatshme ta largojë nga të gjitha shfaqjet e jetës? Është e rëndësishme për një burrë të gjejë një partnere që i përshtatet jetës së tij pa ia prishur shumë rendin. Burrat mund të ngulin sytë tek gratë e shtrenjta dhe të veshura me kërkesë, por këto nuk janë gratë me të cilat martohen. Gatishmëria për të thënë: “Po, do ta provoj”, nëse është një frut ekzotik që i pëlqen apo një vend i ri që dëshiron të shkojë, e bën një burrë të ndihet serioz.

  1. Ndjen pasionin dhe të njëjtin qëllim në jetë

Një burrë dashurohet me përkushtimin dhe vendosmërinë e një gruaje, si dhe pasionin dhe qëllimin që ndjen në jetë kur është me të. Kur bie në dashuri, ai është plot pasion dhe sa më shumë pasion të ndiejë, aq më shumë e do atë. Kur një grua ka një pasion për jetën dhe një qëllim drejt të cilit ajo shkon, burri imagjinon jetën e tij pranë saj, gjë që e bën atë të dashurohet. Jo vetëm që kjo e ndihmon atë të rregullojë gjërat në jetën e tij, por entuziazmi dhe përkushtimi i saj e shtyn përpara, edhe kur dëshiron të heqë dorë. Së bashku, ata mund të ndajnë planet e tyre për të ardhmen dhe të mbështesin njëri-tjetrin. Kur një burrë e ndjen se kjo është në jetën e tij, nuk ka asgjë që ai nuk do ta bënte për këtë grua.

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top