Në fokus

January 8, 2021 | 8:30

Arti i mos-atashimit, gjithçka është një cikël, lejo ndryshimin

Bukuria e hënës së plotë prek ende shpirtin e njeriut; në kohërat antike ku vetëm yjet, zjarri, qirinjtë ndriçonin natën, shkëlqimi i saj duhet të ketë qenë mbizotërues. Sot, ashtu si atëherë, ka grupe që nderojnë një bukuri të tillë përmes muzikës dhe vallëzimit!

Për këtë arsye nuk është për t’u habitur nëse rrezet e hënës së plotë perceptoheshin dikur si fizike dhe të prekshme, të afta për të sjellë atë fuqi magjike që verbon, e cila deh, frymëzon ose çmend.

Gjithmonë ishte e mundur të ushqeheshe me hënë nëse ishte përmes lëkurës apo nga goja duke marrë frymë, duke pirë, duke u larë, duke kërcyer nën të, gjëja e rëndësishme ishte që të mund të përshkohej nga thellësitë. Rrezet e hënës së plotë ndryshonin midis konsiderimit të tyre një bekim ose një rrezik, të afta për të vepruar si për mirë dhe për keq.

Ekziston një moment i ekuilibrit të përsosur në të cilin Hëna, që ngrihet në horizont në lindje, përballet me Diellin që perëndon. Në disa muaj të vitit, të dy sferat duken aq të ngjashme në shkëlqim dhe madhësi, saqë në shikim të parë duken njësoj, thuajse sikur një diell i natës të takonte një hënë të ditës.

Për këtë arsye, gjatë historisë, në momentin e saktë që këto dy drita të mëdha e gjejnë veten simetrike dhe spekulare në buzë të tokës, njëra në lindje, tjetra në perëndim, shumë popuj u bindën të merrnin pjesë në dasmën e shenjtë midis Hënës dhe dielli.

Në Kinën e lashtë, hëna e plotë ishte koha kur u bashkuan parimet e Yin dhe Yang.

Një moment veçanërisht i bukur, hëna e plotë na çon në botën që ju dëshironi! Çfarë mund të bëni në këtë natë për të sjellë fuqinë e Hënës në jetën tuaj?

Ekspozoni objektet në hënë

Nëse keni objekte që janë të dashura për ju, kremëra, bizhuteri, foto, byzylykë ose gjëra të tjera, ekspozojini ato në hënë: në prag të dritares ose brenda shtëpisë, sepse Hëna kryen tërheqjen e saj magnetike!

Kërcimi

Ju mund të kërceni vetëm ose në grup: zgjidhni muzikë klasike, të ngadaltë dhe të ëmbël. Mundohuni të harmonizoni disa hapa, duke i drejtuar ato në të majtë (nxit anën tonë femërore) dhe para jush. Nëse doni të bëni që krahët tuaj të kërcejnë në një mënyrë të vetëdijshme, bëni një gjest të thjeshtë që nënkupton ndryshimin, duke lënë gjithçka të kalojë, si ngritja e krahëve me grushta të mbyllur sikur po mbroni ëndrrat tuaja dhe duke filluar nga zemra ngrini ato drejt qiell dhe atje, hap duart dhe krahët. Lërini të rrjedhin në ndryshim. Nëse keni mundësi, përsëritni disa herë kërcimin tuaj personal.

Mbushni një shishe me ujë

Masaru Emoto demonstroi se uji është në gjendje të regjistrojë informacionin e energjisë që merr nga mjedisi. Ju mund të krijoni ujin tuaj të energjisë duke mbushur një shishe qelqi dhe duke e vendosur atë në rrezet e hënës. Por kini kujdes: shkruani qëllimin tuaj në një copë letër, domethënë se si doni ta aktivizoni atë ujë (për shembull: dashuri, qetësi, shërim, realizim) prandaj, imagjinoni secilën nga qelizat tona pasi thithni qëllimet!

Shfaq një listë dëshirash

Është një listë e veçantë: shkruani atë që dëshironi sikur të ishte bërë dhe falënderoni për të. Për shembull, nëse doni një marrëdhënie të re mund të shkruani: “Faleminderit për partnerin që është pranë meje; Unë jam vërtet i qetë me të”. Ose nëse jeni duke kërkuar një mundësi pune si kujdestare fëmijësh “Faleminderit për gëzimin e këtyre fëmijëve që shikoj: Ndihem vërtet mirë me ta dhe me veten time kur luaj, kur i çoj në park. Jam i kënaqur me pagën time”.

 

 

 

Burimi / https://marikore9.wixsite.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top