Lifestyle

April 6, 2018 | 12:25

Astrologjia: Roli i Katër Elementeve

Fakti që një shenjë zodiakale i takon ujit, ajrit, tokës ose zjarrit e predispozon atë në disa karakteristika.

Kur flasim për yjet apo horoskopët, shpesh dëgjojmë se shenjat e tyre të zodiakut i takojnë një prej katër elementeve: Ajri, Uji, Toka dhe Zjarri. Duke qenë pjesë e një elementi të veçantë në fakt predispozohesh ndaj disa karakteristikave të veçanta: fakti i njohjes së tyre na ndihmon të kuptojmë më mirë karakterin tonë dhe atë të të tjerëve. Le të gjejmë se cilët janë Katër Elementet dhe si bëhet ky klasifikim.

Dymbëdhjetë shenjat zodiakale mund të klasifikohen sipas Elementit të tyre dhe kjo shpërndarje quhet triplicity. Për çdo Element, në të vërtetë, ka tre Shenja. Katër Elementet janë Zjarri, Toka, Ajri dhe Uji. Simbolizmi i elementeve përdoret gjithashtu në disiplina të tjera ezoterike dhe jo vetëm në Astrologji.

Zjarri – Shenjat që i përkasin elementit të Zjarrit janë: Dashi, Luani dhe Shigjetari.

Karakteristikat e Zjarrit janë ngrohtësia, pasioni, entuziazmi, vullneti, veprimi, shkathtësia, dëshira për të luftuar dhe fituar. Zjarri nxit gjithçka që plotëson, por nganjëherë konsumon: për shembull, djeg fazat ose situatat e stresit për shkak të mungesës së durimit.

Toka – shenjat që i përkasin elementit të Tokës janë: Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi.

Karakteristikat e Tokës janë këmbëngulja, përcaktimi, kuptimi praktik, besueshmëria, aftësia për të menaxhuar paratë (të gjitha shenjat e Tokës janë shumë të lidhura me të holla dhe të mira materiale), kontrolli, stabiliteti dhe siguria. Nuk priten goditje kokës nga ata që ndikohen nga ky element.

Ajri – Shenjat që i përkasin elementit Ajër janë: Binjakët, Peshorja dhe Ujori.

Karakteristikat e Ajrit janë inteligjenca, logjika, inventiviteti, predispozita për komunikim, racionaliteti, ndjenja e humorit, kurioziteti, butësia, mungesa e konkretizimit. Ajri nuk njeh kufij dhe në përhumbjen e saj, shpërndan një pjesë të vetes. Shenjat e ajrit e njohin njëri-tjetrin sepse ata ikin nga çdo situatë dhe dëshirojnë t’i kapin ato.

Uji – Shenjat që i përkasin elementit të Ujit janë: Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit.

Karakteristikat e Ujit janë ndjeshmëria, ëmbëlsia, sentimentalizmi, romantizmi, tendenca për të qenë të butë dhe të dashur, emocionaliteti. Forca e vërtetë e këtij elementi është pikërisht emocionet. Uji rrjedh dhe përshtatet në rrugën që i plotëson, duke arritur qëllimin e tij.

Burimi / http://www.tgcom24.mediaset.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com