Marrëdhënie

January 14, 2021 | 8:10

Bërja e këtyre 10 gjërave do ta bëjë partnerin të largohet nga ju herët ose vonë

A keni një ndjenjë se partneri juaj është bërë paksa i largët kohët e fundit? Ju provoni dhe provoni, por nuk gjeni një arsye pse ngadalë po ndaheni? Dashuria është një gjë shumë e paqëndrueshme. Ndonjëherë ne bëjmë diçka për dikë që duam në interesin e tyre më të mirë, por për fat të keq, ndonjëherë, ato gjëra përfundojnë duke prishur afërsinë që kemi pasur me atë person.

Disa gjëra që tingëllojnë shumë natyrale dhe krejtësisht të përshtatshme për ne mund të tingëllojnë plotësisht e kundërta me të dashurit tanë. Dëgjimi i zemrës suaj dhe zgjedhja për të ecur me rrjedhën është në rregull, por ndonjëherë është e nevojshme të mendoni për disa nga vendimet tuaja para se t’i vini ato në veprim.

Edhe pse keni arritur të martoheni dhe jeni në një marrëdhënie me njeriun që doni, kjo nuk do të thotë që ai nuk do të largohet kurrë nga ju. Më besoni, edhe nëse ai ju do vërtetë shumë, disa nga zakonet dhe sjelljet tuaja të marrëdhënieve toksike mund ta largojnë lehtë atë.

Pajtohem që të gjithë kemi zakone jo të shëndetshme për të cilat shumica prej nesh as nuk janë të vetëdijshëm, por duhet t’i kushtoni vëmendje këtyre zakoneve të vogla toksike dhe të përpiqeni t’i rregulloni ato para se të jetë tepër vonë.

Krijimi i dramës nga asgjëja

Le të jemi të sinqertë dhe të pranojmë se të gjitha gratë pëlqejnë të krijojnë dramë të panevojshme kohë pas kohe vetëm për të shkundur pak marrëdhëniet e tyre. Edhe nëse ndonjëherë është argëtuese, duhet të mësoni ta heshtni atë mbretëreshë të dramës së brendshme sepse nëse e lejoni të shfaqet shumë shpesh, ajo do ta dëbojë burrin tuaj.

Kontrolli i vazhdueshëm

E di që doni të jeni vazhdimisht në kontakt me njeriun që doni, por nuk është e mundur. Nëse e kontrolloni atë çdo orë, duke e pyetur se ku është dhe çfarë po bën, ai do të mërzitet nga ju. Është krejt normale që ju të dëshironi t’i dërgoni një mesazh me shkrim për ditën e tij ose t’i tregoni për ditën tënde, por kontrollet e vazhdueshme janë të gabuara dhe toksike. Asgjë nuk do ta largojë njeriun tuaj më shpejt se kjo.

Përgjimi i telefonit të tij

Nëse nuk keni arsye të dyshoni në besnikërinë e tij, ndaloni së provuari ta gjeni një me patjetër. Ndoshta jeni lënduar në të kaluarën, por partneri juaj nuk duhet të vuajë për shkak të gabimeve të dikujt tjetër. Edhe nëse keni arsye për të dyshuar në besnikërinë e tij, përsëri nuk është një arsye e mjaftueshme për të shkuar dhe për t’i kontrolluar telefonin ndërsa ai po bën një dush. Ballafaqohuni me të në lidhje me dyshimet tuaja dhe nëse vërtet doni ta kontrolloni telefonin e tij, kërkoni që t’jua japë. Nëse ai nuk ka asgjë për të fshehur, ai me kënaqësi do ta bëjë atë.

Krahasimi me ish-in tuaj

Egoja ka një rëndësi të madhe për çdo njeri? Në këtë mënyrë krahasimi i tij me ish-in tuaj, do ta dëmtojë më shumë egon e tij. Të them të drejtën, do të na lëndonte të gjithëve. Fakti është që nëse ish-i juaj do të ishte i mirë me ju, ju do të ishit ende me të, kështu që pushoni së kundërshtuari veten.

Ju përpiqeni të merrni vendime të rëndësishme për të

Nëse të dy jeni në një marrëdhënie të mirë dhe të shëndetshme, ai duhet t’ju përfshijë në procesin e tij të vendimmarrjes. Ai duhet të vlerësojë ty dhe mendimin tënd dhe duhet të marrë në konsideratë sa herë që duhet të marr vendime të rëndësishme. Sidoqoftë, kjo nuk ju jep të drejtën të ndërhyni në të gjitha sferat e jetës së tij. Ai do t’ju lejojë në ato sfera që dëshiron, por nëse ai dëshiron ta ndajë punën e tij, nga jeta e tij e dashurisë, duhet ta respektoni vendimin e tij dhe të mos ndërhyni.

Ju e shpallni veten si zëdhënësja e tij personale

Nëse ai nuk pajtohet ose grindet me disa njerëz, mos harroni se ai duhet t’i zhvillojë ato beteja vetëm. Ju nuk duhet të ndërhyni sepse ai padyshim nuk dëshiron. Ju do ta bëni atë të duket i dobët para njerëzve të tjerë, gjë që do të dëmtojë egon e tij dhe do ta bëjë atë të mendojë më pak për veten e tij. Ju jeni gjysma, e dashura dhe shoqja e tij më e mirë; ai nuk ju do si zëdhënëse personale.

Pushtimi i hapësirës së tij personale

Është jetike për një marrëdhënie të shëndetshme që të dy partnerët të kenë një hapësirë personale. Nëse ai dëshiron që të qëndrojë vetëm ndonjëherë, duhet ta respektosh atë.

Bërja e supozimeve të nxituara dhe irracionale

Nuk mund të them që gratë janë më xheloze sesa burrat, por mendoj se janë më të prirura për të bërë supozime të nxituara dhe irracionale kur janë xheloze. Pikërisht kjo është arsyeja pse komunikimi i shëndetshëm është çelësi për një marrëdhënie të suksesshme. Nëse keni ndonjë arsye për të dyshuar tek partneri juaj, duhet të flisni me të.

Mungesa e kujdesit për veten patjetër që do ta largojë atë

Shumica e grave neglizhojnë kujdesin për veten kur janë në një lidhje afatgjatë. Por, për ta bërë atë të dashurohet thellësisht me ju, duhet që si fillim të dashuroheni me kujdesin për veten tuaj.

Kërkon shumë, shumë shpejt

Edhe nëse jeni të sigurt për ndjenjat tuaja dhe ju mendoni se ai është i duhuri, por kjo nuk do të thotë që duhet të bëni sugjerime për vendosjen sa shumë shpejt të një unaze në gishtin tuaj. Burrat janë shumë delikatë kur bëhet fjalë për detyrime serioze. Para se të bëjnë një hap kaq të madh dhe serioz, ata do të dëshirojnë të sigurohen se je e duhura. Por nëse vazhdoni të hidhni sugjerime kudo, vetëm do ta trembni atë. Mos bëni diçka për të cilën do të pendoheni më pas. Gjithçka shkon ashtu siç duhet për ata që dinë të durojnë dhe presin.

 

 

Burimi / https://herway.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top