Në fokus

July 11, 2018 | 12:33

Bill Porter: ‘Durim dhe këmbëngulje’, historia e një shitësi derë më derë

Bill Porter erdhi në këtë botë për të dhënë një mësim të madh. Ai kishte fatkeqësinë që kishte lindur me një paralizë cerebrale, e cila e pengonte atë të lëvizte krahët dhe këmbët dhe e pengonte atë të fliste në mënyrë normale. I lindur në San Francisko, në moshë të hershme shkoi në Portland, Oregon, së bashku me nënën e tij.

Si një fëmijë Bill Porter duhej të duronte talljet e vazhdueshme të shokëve të tij të shkollës, sepse pothuajse e gjithë ana e djathtë e trupit të tij ishte e paralizuar. Ishte viti 1930 dhe kishte shumë paragjykime për njerëzit me probleme.

Kishte vetëm një person që i besonte verbërisht atij: nëna e tij. Ajo e dinte se ishte i zgjuar dhe i interesuar për të mësuar dhe rritur, prandaj ajo gjithmonë e inkurajoi atë që të mos hiqte dorë që kur ishte shumë i ri.

“Masa e asaj që jeni është ajo që ju bëni me atë që keni.” –Vince Lombardi-

Pasioni që motivoi Bill Porterin

Bill Porter nuk donte ta kalonte jetën e tij të dënuar për mosveprim. Mendja e tij ishte e shqetësuar dhe ëndërronte të ishte e dobishme dhe të hynte në një rrugë evolucionare. Përkundër gjendjes së tij, ai adhuronte industrinë e shitjeve. Ai e pëlqente kontaktin me të tjerët dhe pa në atë punë një mundësi të madhe për përparim. Shumë njerëz i kishin thënë atij se, në gjendjen e tij, të bëhej shitës ishte e pamundur.

Nëna e tij, megjithatë, nuk dyshonte tek ai dhe e inkurajoi atë për të gjetur një punë në botën e shitjeve. Bill Porter e dëgjoi. Përkundër frikës së madhe, ai shkoi në zyrat e Watkins Incorporated, e cila shiste produkte pastrimi. Duke parë gjendjen e tij, menaxheri nuk pranoi që ta punësonte. Ai mendonte se një djalë i tillë, me ato kufizime, nuk  mund të shiste asgjë.

Bill Porter u ndie shumë i zhgënjyer. Megjithatë, nëna e tij e inkurajoi që të provonte përsëri. Të nesërmen ai u kthye në Watkins Incorporated dhe kërkoi përsëri të fliste me menaxherin. Ai i kërkoi që t’i japë rrugën më të keqe të shitjes, atë që asnjë shitës tjetër nuk donte të merrte.

Menaxheri nuk ishte i sigurt, pastaj mendoi se djali do të këmbëngulte, prandaj pranoi t’i jepte atij punë. Ai mendoi se nuk do të zgjaste më shumë se dy ditë, pasi nuk mund ta përballoj presionin dhe në këtë mënyrë do të shpëtonte prej tij.

Një histori që është bërë legjendë

Një ditë pasi Bill Porter u shfaq herët për punën e tij të re. Ata i kishin caktuar atij një detyrë, një qasje të vështirë dhe pa perspektivë shitjeje. Çdo ditë duhej të udhëtonte 16 kilometra. Në atë kohë, shitjet zhvilloheshin derë më derë. Kjo nuk e frikësonte Billin, i cili kishte vendosur ta bënte punën e tij sa më mirë që të mundej. Megjithatë, siç pritej, askush nuk bleu asgjë.

Ishte ora e drekës dhe Bill Porter shkoi në një park për të ngrënë drekën që nëna e tij kishte përgatitur për të. Ishte një sanduiç, por përmbante një detaj shumë të veçantë. Dy fjalë të shkruara me salcë domate: “durim” dhe “këmbëngulje”. Duke parë mesazhin e lënë nga nëna e tij, Bill rifitoi shpresën e humbur në mëngjes, nga njëra derë në tjetrën.

Gradualisht ai nisi të njihte njerëzit e rrugës së tij të shitjes. Ai fitoi simpatinë e shumë prej tyre për thjeshtësinë, karizmin dhe entuziazmin e tij. Shumë shpejt ai bëri shitjen e tij të parë. Pastaj e dyta. Më vonë mbërritën shumë të tjerë. Pikërisht atje, në atë vend që të gjithë shitësit e tjerë e përçmonin, Bill Porter nisi rrugën për sukses financiar dhe personal. Në një kohë të shkurtër ai u bë shitësi më i mirë i Watkins Incorporated.

Bill Porter punoi për këtë kompani për 40 vjet, gjatë të cilit ai fitoi çmime, medalje dhe admirues. Në vitin 1995, një gazetë vendase mësoi historinë e tij dhe e publikoi. Në këtë mënyrë njerëzit u takuan me këtë njeri të mrekullueshëm. Bill mori mijëra letra dhe telefonata nga e gjithë bota. Ai ishte bërë një njeri i famshëm. Historia e tij u shfaq në ekran në vitin 2002. Ai vdiq në moshën 81 vjeçare, në vitin 2013, si një njeri absolutisht i lumtur.

 

Burimi / lamenteemeravigliosa.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com