Në fokus

March 23, 2018 | 14:39

Çfarë të bëni në rastet e një sulmi epileptik?

Çfarë duhet të bëni nëse jeni dëshmitarë të konfiskimit epileptik? Po në rastin kur një fëmijë kalon një krizë në shkollë? Për të dhënë këshilla praktike për ndihmën e parë dhe gjithashtu këshilla për të ndihmuar pacientët në punë, në rrugë ose në kohën e tyre të lirë, është Udhëzuesi i Ligës Italiane kundër epilepsisë (lice.it).

Pavarësisht se është një sëmundje shumë e zakonshme neurologjike, epilepsia ende është pak e njohur dhe paragjykimi është i vështirë për t’u çrrënjosur“, thotë Rosa Cervellione, president i Federatës italiane të epilepsisë. Për të luftuar stigmën që ndonjëherë ju shkakton më shumë vuajtje sesa sëmundja, në pranverë do të fillojë fushata sociale e Ministrisë së Shëndetësisë: Epilepsia ekziston. Le të flasim!

Burimi / http://www.iodonna.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com