Dëshmi

May 17, 2018 | 10:14

Dame Zandra Rhodes: Mësimi që më ka dhënë jeta është se, ‘çdo zgjedhje ka pasoja’

Ikona e modës Zandra Rhodes, 77 vjeç, ka dizajnuar që nga vitet ‘60 për klientët, duke përfshirë Diana Ross dhe Princess Diana. Ajo ndan jetën e saj mes Londrës dhe Kalifornisë, ku jeton partneri i saj, ish-ekzekutivi i filmit Salah Hassanein, 97 vjeç.

Qëndrimi dhe fëmijët nuk ishte kurrë një qëllim për mua – edhe pse ndonjëherë mendoj se të bësh një koleksion të modës dy herë në vit është si të kesh fëmijë çdo gjashtë muaj. Ju duhet të nxirrni idetë nga askund, gjë që është e vështirë. Por unë kurrë nuk do të bëja ndonjë gjë tjetër.

Parimi im është: mos u dorëzoni. Çdo gabim është një shprehje origjinale që çon në një ide tjetër të re.

Nëse besoni në atë që po bëni, vazhdoni ta bëni. Bëjeni atë me çdo kusht. Jo domosdoshmërisht do t’ju bëjë një pasuri, por, nga ana tjetër, nëse besoni në diçka, ju duhet ta shihni atë.

Mësimi që kam mësuar është se gjithçka në jetë ka çmimin e vet. Kur u jap leksione nxënësve, them: ‘Ju në fakt mund të keni gjithçka që dëshironi në jetë. Por ju duhet të pranoni pasojat. Ti arrin lart si Alice në Wonderland dhe gëlltit pilulën, por sapo të gëlltisësh pilulën, duhet të marrësh atë që vjen me të’.

Kjo mund të jetë e famshme, për shembull – edhe kur ndiheni keq dhe anti-social dhe nuk doni të bisedoni me njerëzit. Ose mund të keni një jetë të vështirë për të arritur aty ku dëshiron të jesh me karrierën tënde dhe të mos kesh kohë për të krijuar një familje.

Ndonjëherë, do të doja të isha paksa më e relaksuar. Por brezat e mi pëlqejnë të punojnë dhe ka gra që kurrë nuk kanë dalë në pension – si Coco Chanel dhe Helena Rubinstein. Është e rëndësishme të vazhdosh të krijosh diçka me vlerë.

Kur jam në Kaliforni, ngrihem në orën 5 të mëngjesit në mënyrë që të flas me zyrën time në Londër. Nuk kam nevojë për shumë gjumë. Në fakt, shkoj në shtrat me make-up! Nuk më pëlqen ta shoh veten pa atë, kështu që e lë atë, pastaj e ri-aplikoj në mëngjes.

Njerëzit më njohin për shkak të flokëve të mi të kuq. Një herë, i ngjyrosa kafe dhe askush nuk më njohu. Nuk u ndjeva shumë interesante. Më pëlqejnë ngjyrat – më bëjnë të ndihem mirë. Do të thotë që ju jeni të pranishëm në botë.

Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com