Në fokus

May 25, 2020 | 8:12

Duajeni dhe respektojeni veten, mos e komprometoni lumturinë tuaj për askënd!

Luftoni për lumturinë tuaj, gjeni gjëra që ju japin kënaqësi dhe kushtojuni atyre. Kujdesuni për veten tuaj dhe kurrë mos e lejoni që të kënaq të tjerët.

Një mësim që të gjithë duhet ta mësojmë, mënyra më e thjeshtë ose më e vështirë, është se ne jemi njerëzit më të rëndësishëm në jetën tonë dhe duhet ta bëjmë veten një përparësi, nëse duam të jetojmë të lumtur dhe me qëllime më të mira. Aq sa duam familjen, miqtë tanë dhe ndiejmë dëshirën për të ndihmuar të gjithë, marrëdhënia me veten mbetet ajo që më së shumti ka nevojë për vëmendjen dhe përkushtimin tonë, sepse është baza për të gjithë të tjerët.

Sa më shumë të kujdesemi për veten, ta duam dhe vlerësojmë qenien tonë, aq më mirë ushqejmë shëndetin tonë emocional dhe aq më mirë jemi të përgatitur të kujdesemi në mënyrën e duhur për njerëzit përreth nesh, pa bashkëngjitje dhe varësi toksike. Nëse sytë tanë janë gjithmonë nga ana tjetër dhe nëse heqim dorë nga qëllimet tona për të përmbushur dëshirat e të tjerëve, nuk do të jemi kurrë në gjendje të gjejmë qëllime reale në jetën tonë, sepse nuk jetojmë në ekuilibër dhe harmoni.

Një person vërtetë i lumtur dhe i kënaqur kujdeset së pari për veten e tij dhe më pas kujdeset për të gjithë rreth tij. Ai e do veten, e respekton dhe nuk e komprometon kurrë lumturinë e tij për askënd. Ky person e kupton rëndësinë e marrëdhënieve, por di shumë mirë se si të përcaktojë kufijtë për veten e tij dhe nuk përjashtohet nga askush.

Sigurisht, ai ka kaluar në situata të ndërlikuara, në të cilat përfundoi duke lënduar veten duke mos u kujdesur mirë për veten dhe i kushtoi vëmendje të madhe atyre që nuk do të bënin të njëjtën gjë për të, por sot ai mësoi se mirëqenia për veten nuk është e negociueshme. Kuptoni një gjë, të gjithë njerëzit që takoni në jetën tuaj largohen, në një kohë ose një tjetër, ata ndjekin rrugën e tyre. E vetmja shoqëri e garantuar që do ta keni gjithë jetën është vetja juaja, kështu që duhet të bëni çmos që gjithmonë të jetoni mirë me veten tuaj.

Investoni kohë dhe përpjekje për lumturinë tuaj, gjeni gjërat që doni të bëni, që ju japin kënaqësi dhe kushtojuni atyre. Kujdesuni për veten tuaj dhe kurrë mos e lini që të shkojë për të kënaqur të tjerët. Kujdesuni për veten, ju meritoni të gjitha përpjekjet që investoni tek njerëzit e tjerë.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top