Këshilla & Arsye

December 7, 2017 | 9:49

Fëmijë i pabindur: Sjellja e tij mund të përmirësohet, por jo nga ndëshkimi

Disa fëmijë janë të pabindur. Ata nuk mund të ushtrojnë kontroll të mjaftueshëm mbi veten e tyre. Ata harrojnë qortimet tuaja. Ata gjithashtu zhyten aq shumë në një aktivitet saqë harrojnë rregullat. Këta fëmijë kanë nevojë për përkujtues më të shpeshtë që të përqëndrohen me kujdes dhe mirëkuptim.

1

Ka raste natyrisht kur kërkohet ndëshkimi, por dënimi fizik nuk duhet të përdoret kurrë.

“Fëmija juaj mund të vazhdojë të jetë i pabindur për një kohë të gjatë. Jini të përgatitur dhe mos u zemëroni. Çrregullimi është i bezdisshëm, por nuk është problem serioz. Ndoshta ju mund t’i kuptoni ato. Nëse jo, të paktën përpiquni t’i trajtoni ato në mënyrë rigoroze,” thonë psikologët.

Nëse fëmija juaj është i pabindur, jeta juaj mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë. Mundohuni të shmangni këtë. Fëmija ka mënyra të kufizuara për t’iu përgjigjur  zemërimit tuaj.

Ngurtësinë tuaj gjithashtu do ta çojë në mizorinë e vet. Ndëshkimi fizik favorizon dhunën, agresionin, agresionin e fëmijës. Është e vështirë, por përpiquni të implementoni një program të veprimeve dhe arsyeve pozitive.

Mundohuni t’i shpjegoni atij pse ai nuk duhet të jetë kaq i pabindur. Shpjegoni kur veprimet e tij janë të rrezikshme ose antisociale dhe tregojini se si duhet trajtuar ai.

Harrojini dënimet dhe shpërblejeni për çdo sjellje të mirë. Kjo shpesh jep rezultate. Çfarëdo që të bëjë, mos e largoni fëmijën tuaj nga ju, sepse keni vetëm atë.

Gjithmonë tregoni dashurinë tuaj dhe kujtojeni atë, se gjithmonë mund të mbështetet tek ju.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com